Svit bude hostiť majstrovstvá sveta v love rýb

Mesto Svit bude v máji tohto roku hostiť športové podujatie svetového významu. V dňoch 26. až 29. mája sa na rieke Poprad v meste uskutočnia Majstrovstvá sveta národov v love rýb udicou na prívlač, teda v love dravých rýb z brehu.

14.03.2016 14:00
rybár, rybačka, rybolov, udica Foto: ,
Rybár (ilustračné foto).
debata

Zúčastniť by sa mali zástupcovia približne sedemnástich štátov z celého sveta. Organizátorom podujatia je Slovenský rybársky zväz v spolupráci s miestnou organizáciou vo Svite. Podujatie sa uskutoční s podporou samosprávy. O podujatí informovala Darina Pěčová z oddelenia komunikácie a marketingu mesta.

„Pre celú Slovenskú republiku je česť usporiadať toto podujatie, ktoré je ocenením cieľavedomej práce a úspechov Slovenského rybárskeho zväzu na medzinárodnom poli. Od roku 1999 sme na našom malom Slovensku úspešne zorganizovali deväť významných medzinárodných podujatí v športovom rybolove,“ uviedol Luboš Javor, tajomník Slovenského rybárskeho zväzu.

Svit už v septembri 2015 hostil medzinárodný turnaj v love pstruhov, ktorý bol zároveň prípravou na majstrovstvá sveta. Najlepšie sa tu darilo slovenským reprezentačným tímom, ktoré vyzbierali najviac pódiových ocenení a celkovým víťazom sa stal Slovák Peter Horňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta #Svit #rybolov #lov