Zoo Košice má novinky: Lemury, žeriavy aj urzóna

Zoologická záhrada Košice prichádza pred hlavnou sezónou s novou ponukou. Ako informovala jej hovorkyňa Eva Malešová, zmodernizovali viaceré chovné zariadenia, pribudli atraktívne zvieratá. Zlepšenie sa dotkne aj návštevníckeho servisu.

09.04.2016 14:00
ZOO, plameniak Foto: ,
Plameniak (ilustračné foto).
debata

Návštevníci sa môžu tešiť na zmodernizované chovné zariadenie pre mačkovité šelmy. Krajšieho príbytku sa dočká tiger Lucky a v jeho susedstve aj biely tiger Salim, ktorý sa v Košiciach aklimatizuje po príchode z bratislavskej zoologickej záhrady. Kolekcia vtákov sa rozrastie o žeriavy čiernokrké.

Košická zoologická záhrada ich získala ako dar od Zoologickej záhrady Moskva k 30. výročiu svojho otvorenia. Návštevníci ich nájdu vo výbehu, ktorý bude v novom návštevníckom okruhu zoogeografickej oblasti Altaj.

Pribudli lemury, pásavec, urzón

Pribudnú aj dve voliéry dravcov v blízkosti veľkého rybníka. Rozrástla sa tiež kolekcia plameniakov. K doterajším červeným a ružovým pribudli z Holandska dva páry plameniakov čílskych. V Košiciach tak po Prahe je najväčšia druhová kolekcia týchto impozantných vtákov v rámci Únie českých a slovenských zoologických záhrad.

V chovných zariadeniach pribudlo v poslednom čase viac atraktívnych zvierat. Sú to napríklad lemury kata, pásavec štetinový, urzón kanadský a mnohé ďalšie, ktoré spestrili druhovú rozmanitosť zvierat.

Za posledných päť rokov sa počet druhov v košickej zoologickej záhrade zvýšil zo 140 na 230.

Lepšie služby

Zlepší sa aj servis pre návštevníkov. Vyššiu spokojnosť zákazníkov garantujú zrekonštruované bufety Kamzík a Čierny vlk, ktoré budú po novom ponúkať svoje služby celoročne.

Najmä mladým návštevníkom tam bude slúžiť klubovňa. V ich bezprostrednej blízkosti čaká na najmenších nová atrakcia. Zoologická záhrada uvažuje zlepšiť mobilitu návštevníkov kúpou vláčika.

Zmeny vstupného

„Rozšírená ponuka služieb, vyššie vstupné náklady prioritne na krmivá, sa odrazia aj na cene vstupného. Úprava sa bude pohybovať od 18-tich centov za hipodróm do 50 centov za lístok pre dospelého,“ uviedla Malešová.

Vstupné pre dieťa od dvoch do šesť rokov bude jedno euro, pre dospelého 3,5 eura, pričom budú aj zľavy, napríklad pre hendikepovaných. Až 20 percent ušetria na vstupnom držitelia mestskej karty a turistickej karty.

„Naďalej zvýhodnené bude rodinné vstupné, ktorým košická zoologická záhrada zjednotila parametre nastavené v okolitých zoologických záhradách. Ako novinku zavádzame ročnú neprenosnú vstupenku pre dospelého, dieťa, študenta i rodinu s takmer 30-percentným zvýhodnením na jeden vstup,“ informovala Malešová.

Zoologická záhrada Košice naposledy upravovala ceny v roku 2011 a vstupenky pre dospelých o rok neskôr. Malešová uviedla, že aj po posledných úpravách bude vstupné do košickej zoologickej záhrade najnižšie s porovnateľnými zoologickými záhradami v rámci Únie českých a slovenských zoologických záhrad.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Zvieratá #lemur #ZOO Košice