V Nitre opäť premáva turistický vláčik, ukáže vám pamiatky

V Nitre začal svoju sezónu turistický vláčik Nitriansky expres. Na prehliadku pamätihodností odchádza každú hodinu od 10:00 do 18:00 zo Svätoplukovho námestia. Posledná jazda je o 17:00.

03.05.2016 14:30
Slovensko, Dražovce, Nitra, kostolík, NEST1... Foto:
Dražovce pri Nitre. (Ilustračné foto.)
debata

Cena jazdy zostáva nezmenená – dospelí a deti od šesť rokov zaplatia euro. Mladšie deti v sprievode dospelej osoby sa odvezú zadarmo.

Turistický vláčik bude premávať s podporu mesta Nitra sedem dní v týždni. Jazdiť bude po trase Svätoplukovo námestie, pešia zóna, Palárikova ulica, Ulica Fraňa Mojtu, Wilsonovo nábrežie, Mestský park na Sihoti, Jesenského ulica, Pribinovo námestie, Nitriansky hrad a Svätoplukovo námestie.

Zastávky bývajú v parku a na hrade. Zo začiatku vláčik čakajú na hrade obmedzenia, pretože sa tam ukončuje výstavba objektu pre turistov.

„Hneď ako bude priestor pod hradom pri Proglase sprístupnený pre dopravu, začne vláčik jazdiť po obvyklej trase,“ informovala Ľudmila Synaková z nitrianskej radnice.

Ako ďalej dodala, cestujúci uvidia najvzácnejšie nitrianske pamiatky a vďaka audio sprievodcovi sa dozvedia aj rôzne zaujímavosti o Nitre, ktorá je najstarším slovenským mestom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #vláčik