Vihorlatské múzeum v Humennom ponúka v júni bezplatné prehliadky

Od utorka 7. do piatka 10. júna pokračuje vo Vihorlatskom múzeu v Humennom edukačné podujatie s environmentálnou tematikou pre školy pod názvom Eko dni. Zároveň počas júna ponúka múzeum bezplatné prehliadky výstav.

06.06.2016 14:00
debata

Ako informovala Jana Fedičová z Vihorlatského múzea, v rámci projektu Eko dni ponúka múzeum štyri dni vo svojich priestoroch rozmanité environmentálne aktivity, besedy študentov s odbornými pracovníkmi a tematickú filmovú projekciu.

„Cieľom podujatia je oboznámiť žiakov základných škôl a študentov stredných škôl s prírodnými pozoruhodnosťami a krásami nášho regiónu a zároveň poukázať na nutnosť a možnosti ochrany prírodného bohatstva,“ uviedla Fedičová.

Súčasťou výchovno-vzdelávacieho podujatia pre školy je návšteva Prírodovednej expozície Vihorlatského múzea a prehliadka novoinštalovanej putovnej výstavy veľkorozmerných fotografií pod názvom Skryté krásy divokej prírody.

Vystavované fotografie múzeu požičala Slovenská asociácia fotografov prírody. Na projekte sa podieľajú aj odborní garanti Správy Chránenej krajinnej oblasti Východné Karpaty so sídlom v Medzilaborciach a Správy Národného parku Poloniny so sídlom v Stakčíne.

Na prahu novej turistickej sezóny pozýva Vihorlatské múzeum návštevníkov aj do zrenovovaných priestorov svojich expozícií v objekte kaštieľa a v areáli skanzenu. „Pozývame na prehliadku zaujímavých výstav, podujatí a zreštaurovaných architektonických prvkov kaštieľa,“ uviedla Fedičová.

V rámci prehliadky umelecko-historickej expozície a prírodovednej expozície poskytuje múzeum do konca mesiaca jún zdarma prehliadku štyroch výstav. V Galerijnej sieni Oresta Dubaya je výstava historických fajok z obdobia od 17. do 20. storočia, v rovnakých priestoroch je aj výstava z výberu víťazných diel účastníkov krajského kola výtvarnej súťaže Výtvarné spektrum 2016.

Vo výstavných priestoroch múzea je zároveň inštalovaná súborná výstava komorných a veľkorozmerných diel súčasného slovenského maliara Miroslava Kudziu pod názvom Farebné impresie Miroslava Kudziu.

Fotografická výstava Skryté krásy divokej prírody sa nachádza v prírodovednej expozícii a pozostáva z 36 veľkoroz­merných farebných záberov prírody renomovaných slovenských fotografov pôsobiacich v Slovenskej asociácii fotografov prírody.

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Humenné #skanzen