Piesok, slnko a kokteily – nemusíte bežať k moru, letný relax nájdete v meste

Čo môže byť lepšie, ako si to po práci namieriť na pláž a do večera relaxovať pri mori na jemnom piesku či kamienkoch, s limonádou v ruke?

19.06.2016 07:00
ženy, plavky, opaľovanie, slnko, znamienko,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Pobrežie omývané slanou vodou je síce skvelé, no ani mnohé vnútrozemské mestá sa v lete nenechajú zahanbiť a svojim obyvateľom pripravujú riečne alebo jazerné relaxačné zóny na nerozoznanie od prímorských letovísk.

Bratislava

Na Slovensku vyrastá už niekoľko rokov počas teplých mesiacov na brehu Dunaja piesková pláž s ležadlami, bazénikom, športoviskami a barmi. Relax v ležadle, osviežujúci vánok od rieky a výhľad na dominanty metropoly láka celé leto množstvo domácich aj turistov.

Magio pláž v Bratislave Foto: Marianna Mikešová, Pravda.sk
Magio pláž, leto, bratislava Magio pláž v Bratislave

Viedeň

Dunaj prináša leto aj do susednej rakúskej metropoly. Šnicle či Sacherovu tortu v Strandbar Hermann zrejme neservírujú, no o skvelý relax je postarané. Letovisko od apríla do októbra láka do retroležadiel s výhľadom na panorámu kráľovského mesta. A koho by omrzel pohľad do diaľky, na veľkoplošných obrazovkách si môže vychutnať športové zápasy.

Mädlsabend @strandbar #strandbar #vienna #beach #sandinthecity #girlsnight #hermannsstrandbar #nagellackparty

Fotka uverejnená používateľom Margit (@maggy.87),

Berlín

Berlínčania si počas júla a augusta svoje pivo radi vychutnávajú na brehu rieky Spree. Po jej oboch stranách je tridsiatka piesočnatých zón, z ktorých každá ponúka nejaké atrakcie. Badeschiff láka na bazén vyrobený z 30-metrovej starej lode, v Rummelsburgu sa konajú vychýrené párty pod holým nebom s ležadlami a grilom, Ku'damm zasa pripomína dovolenku na Ibize so širokou ponukou ľadových kokteilov a slnkom zaliatymi plážami.

#badeschiffberlin #berlin #spree #pooltime #pool #drinksandfood #friends #relax #swimming #sunglasses #sunshine #badeschiff

Fotka uverejnená používateľom Sabrina (@life_is_passion41),

Paríž

Ta pravá Francúzska riviéra leží na juhovýchode krajiny pri Ligúrskom mori, no svoje Azúrové pobrežie má aj vnútrozemský Paríž. Priamo v srdci Paríža, pri rieke Seina, vyrastá v lete piesková pláž husto lemovaná palmami. Medzi mostami Pont Neuf a Pont de Sully si Parížania vychutnávajú slnečné lúče alebo sa oddávajú piknikovaniu či hrajú petanque. Aktívnejšie typy sa môžu vybrať na vodu v kajaku alebo si hromadne zmerať sily na volejbalových ihriskách.

Better Seine Beach shot

Fotka uverejnená používateľom ScottyP (@scottpiro),

Londýn

V tamojšom parku Queen Elizabeth Olympic Park, ktorý vznikol pri príležitosti olympijských hier v roku 2012, sa nachádza najväčšia mestská pláž v Spojenom kráľovstve. Pokrýva ju 1000 ton piesku a môže sa pochváliť tiež obrím bazénom. Londýnčania radi trávia voľno na ležadlách pri plážových baroch, deti milujú stavanie hradov, na ktoré majú nedozierne množstvo stavebného materiálu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #leto #Londýn #pláž #Viedeň #Paríž #Berlín #relax #koktail #piesok