Na Tatry sa ponúkne celkom nový pohľad

Pohľad z vtáčej perspektívy na mesto a aj tatranské štíty. Novú turistickú atrakciu ponúkne už počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Poprad. Bude ňou sprístupnenie asi dvadsať metrov vysokej veže na Kostole svätého Egídia v centre mesta.

08.07.2016 14:00
debata
Foto: ARCHÍV MESTA POPRAD
poprad, podval, tatry

Mesto Poprad sa na tom dohodlo s predstaviteľmi rímskokatolíckej cirkvi. Z veže si turisti budú môcť obzrieť Poprad a fascinujúci pohľad sa im naskytne aj na scenériu Vysokých Tatier.

Primátor Popradu Jozef Švagerko hovorí, že s myšlienkou nájsť miesto, z ktorého by bol na mesto a okolie pekný výhľad, sa pohrávali dlhšie. „Uvažovali sme o budove Onyx, no výhľad z nej by narúšali viaceré prekážky. Možnosťou by mohol byť aj komín v Tatranskej galérii, no toto by tiež narazilo na viaceré obmedzenia. Napokon bude našim vyhliadkovým miestom veža na Kostole sv. Egídia,“ poznamenal Švagerko. „Na to, aby mohla byť sprístupnená, už veľa netreba. Zorganizovať musíme brigádu, aby sa nevyužívaný priestor vyčistil. Ľudia si však budú musieť dávať pozor aj na strmé schodište, preto treba urobiť ešte opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť,“ dodal primátor.

Kostol svätého Egídia z 13. storočia je najcennejšou pamiatkou v centre Popradu. Na mieste, kde stojí, vraj v minulosti stávala Kaplnka svätého Egídia. Kostol je niekoľkokrát opravovaný, bohoslužby v obnovili v roku 1998. Rastislav Hudec z Mestskej informačnej kancelárie v Poprade hovorí, že služby so sprievodcom vrátane vstupu do Kostola sv.¤Egídia zabezpečujú od septembra minulého roka. „Za vstupné 1,50 eura čaká návštevníkov Popradu nielen prehliadka kostola, ale aj centra mesta, to všetko so sprievodcom. Prehliadka trvá asi trištvrte hodiny,“ vysvetlil Hudec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #Vysoké Tatry #výhľad