Barman spravil zo svojho podniku Faradayovu klietku, mobily tam nefungujú

Majiteľ baru v grófstve Sussex sa rozhodol blokovať signál mobilných telefónov, aby podporil komunikáciu návštevníkov medzi sebou.

04.08.2016 14:45
mobil, telefón, sms Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na steny svojho baru nechal Steve Tyler umiestniť striebornú fóliu a na strop medené drôtené pletivo. Vytvoril tak okolo svojho baru Gin Tub akúsi Faradayovu klietku, píše na svojich stránkach BBC.

Tyler uvádza, že už ho unavovali ľudia, ktorí prišli do baru a nebavili sa spolu, ani s nikým iným. „Videl som, že sa to postupne zhoršuje a pomyslel som si ‚chcem to zastaviť‘,“ povedal Tyler BBC.

A na to, aby prinútil ľudí komunikovať medzi sebou, si nevybral bežnú rušičku signálu, ale zvolil neobvyklý postup za pomoci medeného pletiva na princípe Faradayovej klietky.

Pre závislých od telefonovania plánuje Tyler zriadiť vonku špeciálne miesto, podobne ako majú svoje oddelenia vyhradené fajčiari. A pre prípad núdzového volania má bar zriadenú pevnú telefónnu linku, dodáva.

Odozva zákazníkov bola podľa Tylera ohromujúca. Zatiaľ mal len jednu sťažnosť, a to od zákazníčky, ktorá sa sťažovala, že napriek opatreniu má na svojom zariadení signál. „Presunuli sme ju k inému stolu,“ dodáva.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilný telefón #bar