Bratislava dosiahla rekordné turistické čísla, hlásia hotely aj cyklosčítače

Počas letných mesiacov do Bratislavy prúdi už obvykle množstvo turistov.

14.08.2016 07:00
deti, bicykel, cyklistika, bicykle, prilby,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Hovoria o tom nielen štatistiky z ubytovacích zariadení, ale aj cyklosčítače, ktoré vlastní Bratislava Tourist Board (BTB). Podľa nich Bratislava zaznamenala rekordné množstvo cyklistov najmä počas letných mesiacov.

Po nedávno medializovaných informáciách o prekonaní magickej miliónovej hranice návštevníkov Bratislavy za uplynulý rok 2015, vyzerá rok 2016 ešte pozitívnejšie.

„Od začiatku roka evidujeme nárast návštevnosti Bratislavy o vyše 20 %. K týmto pozitívnym číslam pridávame aj naše údaje z osadených cyklosčítačov, ktoré ukázali v jednotlivých mesiacoch nárast aj o vyše 47 % v počte prejazdov cyklistov," sumarizuje predsedníčka predstavenstva BTB A. Melicharová

"Tieto rekordné čísla sú pre nás signálom, že dôležitosť cyklonávštevníkov neustále narastá, a preto BTB dlhodobo spolupracuje s BikePoint, ktorý ponúka okrem informácii o Bratislave aj doplnkové služby v podobe opravy či požičovne bicyklov,“ dodáva.

BTB vlastní cyklosčítače na hraničnom prechode Berg a pri moste SNP, ktoré sú strategicky rozmiestnené na dvoch dôležitých medzinárodných cyklotrasách, a to Eurovelo 6 nazývaná tiež Riečna cesta a Eurovelo 13 alebo tiež Cesta železnej opony.

Na podporu cykloturizmu v meste BTB vytvorilo aplikáciu Cyklotrasy Bratislava, ktorá bezplatne a bez potreby pripojenia na internet poskytuje informácie cyklotrasách v okolí mesta.

Novinkou tejto letnej sezóny je niekoľko nových propagačno-informačných materiálov, medzi ktorými je aj brožúra Šport & relax poskytujúca informácie o všetkých športových príležitostiach v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #turisti #BTB