V Michalovciach a Užhorode majú spoločný projekt turizmu

Mesto Michalovce spolu s partnermi z Ukrajiny, Slovenska a Nórska realizuje projekt rozvoja informačných tokov susedných regiónov – Zemplína a Zakarpatskej oblasti. Projekt bol podporený z prostriedkov Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu sumou 189 764 eur. Mesto spolu s ukrajinským partnerom spolufinancujú projekt vo výške 15 percent. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Palečková.

02.09.2016 15:55
Michalovce, Námestie osloboditeľov, Fontána lásky Foto: ,
Michalovce
debata

Hlavným zámerom projektu pod názvom Inovatívne informačné produkty cezhraničnej spolupráce (akronym projektu – SK-INFO-UA) je zabezpečiť rozvoj informačných tokov inovatívnymi prístupmi. Mesto Michalovce je prijímateľom grantu a koordinátorom celého projektu, pričom spolupracuje s piatimi partnermi, najmä z mesta Užhorod.

Projekt už prináša prvé výsledky na oboch stranách hranice. V meste Michalovce zriadili dve wifi zóny – na Námestí osloboditeľov a na autobusovej stanici. Každý záujemca, majiteľ smartfónu či tabletu, sa môže zdarma pripojiť do siete internetu na 30 minút každý deň. Rovnaké možnosti voľného pripojenia pripravuje aj mesto Užhorod.

Prostredníctvom projektu sa posilnili prezentačné možnosti informačných kancelárií oboch miest. V Turistickej informačnej kancelárii mesta Michalovce bol umiestnený Net-top-box server s cieľom sprístupniť informácie o meste a okolí.

Server bude súčasťou prezentácií mesta na medzinárodných výstavách cestovného ruchu či analogických podujatiach. Pripravujú sa rôzne šablóny prezentácií mesta ako aj tematicky zameraných sprievodcov, ktorí budú súčasťou šablón. Podobný server vlastní aj mesto Užhorod s rovnakým zámerom.

Pribudli nové turistické informačné tabule v piatich lokalitách Michaloviec. Na dvojjazyčných tabuliach s mapami a s QR prepojením na ďalšie vytvorené zdroje sú prezentované historické pamiatky mesta, zaujímavé miesta pre návštevníkov, turistov.

Súčasne chystajú ďalšie elektronické aj tlačené informačné zdroje o oboch regiónoch v troch jazykových mutáciách, prístupných prostredníctvom siete internet či blue-tooth prístupu. Obe strany v súčasnosti pracujú na turistických web portáloch, audio a multimediálnych sprievodcoch.

Spracovaná je aj umelecká fotografická publikácia o spoločnom regióne Zemplín a Zakarpatie, ktorá bude čoskoro prístupná verejnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #turizmus #Užhorod