Cyklisti budú súťažiť na ružomberských mestských schodoch

Netradičnému cyklopodujatiu Ružomberské schody bude v Ružomberku patriť prvá septembrová nedeľa. Na takmer 30 kilometroch si cyklisti 4. septembra zmerajú svoje sily a budú musieť zdolať štyri schodiská so stovkami schodov.

03.09.2016 14:00
bicykel, cyklista, Vuelta, Tour de France, Giro Foto:
Ilustračné foto
debata

Pre menej zdatných jazdcov je pripravený okruh ulicami mesta bez potreby zdolávania schodov.

„Po ružomberskom rínku, ktorý vyrástol ešte v časoch, keď vznikala povesť o ružomberskej ruži, sa premávali kedysi rytieri na koňoch. Prvú septembrovú nedeľu to budú novodobí adrenalínoví jazdci na horských bicykloch, zdolávajúci členitý reliéf centra Ružomberka. Jazdci si užijú adrenalín na miestach, kde im je to dopriate len raz v roku a divákov čaká atraktívne cyklodivadlo,“ povedal Martin Hromada z ružomberskej radnice.

Novinkou šiesteho ročníka sú merané preteky pre deti. Miniokruh vedie centrom mesta a je vhodný pre deti od 6 do 12 rokov. Dĺžka hlavného okruhu je 2020 metrov s prevýšením 56 metrov a jazdci za viac ako hodinu strávenú na trati prejdú mestom približne 30 kilometrov.

„Liptov ponúka viac ako 800 kilometrov značených cyklotrás. Týmto podujatím však lákame ľudí netradične s bicyklom do historického centra mesta. Podobné podujatia majú vo svete veľmi dobrý ohlas,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Ružomberok