Michalovce a Sátoraljaújhely pripravujú 2 projekty, zo Zlatého Býka bude galéria

Mesto Michalovce sa bude uchádzať o získanie nenávratného príspevku z programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Maďarsko na dva rozvojové projekty spolu s maďarským mestom Sátoraljaújhely.

01.11.2016 15:00
Michalovce Foto:
Ilustračné foto Michaloviec.
debata (1)

Michalovce spolu s partnerom – mestom Sátoraljaújhely – chce reagovať na výzvu spoločnou žiadosťou o nenávratný finančný príspevok na projekt v oblasti kultúrnych aktivít, kde maximálna výška príspevku na jeden projekt sú tri milióny eur.

Michalovce sa budú uchádzať o finančný príspevok 1,4 milióna eur, pričom spolufinancovanie mesta je päť percent z celkových oprávnených nákladov rozpočtu projektu – 70 000 eur.

Obsahom projektu je renovácia a vybavenie priestorov prednej časti budovy Zlatého Býka, kde vznikne galéria, depozitár a priestory pre turistickú informačnú kanceláriu, ďalej renovácia a vybavenie zázemia divadelných priestorov a galérie kultúrneho centra mesta Sátoraljaújhely.

Súčasťou projektu budú spoločné výmenné kultúrne aktivity vrátane inovatívnych elektronických a printových prvkov informovanosti obyvateľov oboch prihraničných regiónov.

Michalovce spolu s partnerským mestom Sátoraljaújhely spoločne požiadajú o nenávratný finančný príspevok aj na realizáciu projektu v oblasti podpory cestovného ruchu a zlepšenia úrovne spolupráce medzi inštitúciami a rozšírenia cezhraničnej spolupráce medzi občanmi.

Maximálna výška podpory na jeden projekt je 500 000 eur. Michalovce chcú získať finančný príspevok 250 000 eur, pričom spolufinancovanie mesta je päť percent celkových oprávnených nákladov rozpočtu projektu, t. j. 12 500 eur.

Cieľom projektu je podpora cestovného ruchu oboch regiónov inovatívnymi metódami v súlade so spoločnými historickými koreňmi, ako aj potrebami súčasnosti, realizácia výmenných aktivít všetkých vekových kategórií.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #projekty #Maďarsko #Michalovce