Aké boli Vianoce v 60-tych rokoch? Dozviete sa na výstave v trnavskom múzeu

Vianoce v šesťdesiatych rokoch minulého storočia priblíži výstava, ktorú otvoria v Západoslovenskom múzeu v Trnave v prvú adventnú nedeľu 27. novembra o 15:00. Pôjde o pokračovanie každoročného vianočného projektu s názvom Advent v múzeu.

24.11.2016 15:00
debata

Návštevníci Vianočných trhov v Trnave môžu až do 23. decembra využiť výstavu vidieť aj zadarmo, a to denne v čase od 15:00 do 15:30.

Tohtoročná adventná výstava predstaví typický byt zo šesťdesiatych rokov 20. storočia. Interiér bude ladený vianočne, jeho súčasťou bude vianočný stromček s dobovými ozdobami.

Vo výstavnej miestnosti budú ďalej prezentované historické i ľudové betlehemy zo zbierok múzea, slamené i šúpoľové ozdoby na stromček alebo tradičné formy na pečenie a ďalšie predmety, ktoré súvisia s najkrajšími sviatkami roka.

Samostatný priestor dostanú dobové pohľadnice s vianočnou a novoročnou tematikou z prvej aj druhej polovice minulého storočia. Zaujímavým doplnkom budú fotografie z minulosti, dokumentujúce deti počas Štedrého večera či počas vianočných sviatkov s darčekmi.

Hudobným hosťom vernisáže bude trnavský spevácky zbor Cantica nova s pásmom kolied. Výstava Vianoce v šesťdesiatych rokoch bude Západoslovenskom múzeu v Trnave sprístupnená do 8. januára budúceho roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #výstava #múzeum #Vianoce #šesťdesiate roky #advent