Silvester na Slovensku? Vyberte si z ponúk programov vo vašom meste

Neplánujete ísť na chatu, ani na lyže, ale ešte stále ste sa nerozhodli, kde by ste chceli stráviť silvestrovskú noc? Slovenské mestá ponúkajú pestrú paletu tej najlepšej zábavy na privítanie nového roka. Stačí si len vybrať tú, ktorá vás osloví najviac.

29.12.2016 07:00
oslava, párty, Silvester, narodeniny, slávnosť,... Foto:
Ako strávite silvestrovskú noc?
debata

Bratislavský kraj

Bratislava-Staré Mesto

Presne tak, ako vo všetkých veľkých mestách vo svete, aj v našom hlavnom meste sa oslavy príchodu nového roka stali krásnou tradíciou, ktorá láka tisícky návštevníkov do historického centra. Oslavy budú prebiehať na Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí a nábrežiach Dunaja. Už počas dňa sa o veselosť postarajú žongléri, fakíri a iní pouliční umelci. Občerstvenie zabezpečia stánky plné dobrôt, zábavu zasa výborní hudobníci a oslavy vyvrcholia nádherným ohňostrojom o polnoci. Atrakciou bude aj spoločné vypúšťanie lampiónov šťastia tesne na prelome rokov.

All inclusive párty

Pre tých, ktorí pred chladným počasím ulíc uprednostňujú radšej horúcu atmosféru podnikov, je tým pravým all inclusive silvestrovská párty, kde o zábavu bude jednoznačne postarané. V rytme najznámejších a najhorúcejších hitov sa v bratislavskom klube La Fiesta môžete zabaviť hneď v troch tanečných sálach ladených do štýlov disko, salsa a kizomba. Chýbať nebudú tí najlepší DJ-i, ktorí sa postarajú o to, aby ste tanečný parket neopustili až do skorých ranných hodín, vynikajúce miešané drinky a novoročná kapustnica.

Nitriansky kraj

Beh aj ohňostroj v Nitre

Na Svätoplukovom námestí budú otvorené stánky vianočného mestečka a domácich aj návštevníkov budú zabávať kapely Dora, Zoči voči a HS Senzus. O polnoci nebude chýbať ohňostroj a novoročný príhovor primátora Jozefa Dvonča. Program silvestrovskej noci sa začne o 22:30 a potrvá do 1:00. Ešte pred večernými oslavami si budú môcť Nitrania zašportovať. Posledný deň roka sa uskutoční už 29. ročník Zoborského silvestrovského behu, do ktorého sa môžu zapojiť profesionáli aj amatéri. Trasa povedie od Špecializovanej nemocnice svätého Svorada Zobor po Pyramídu. Dĺžka trate Zoborského silvestrovského behu je 3 860 metrov. Prví traja pretekári z každej kategórie získajú vecné ceny, každý účastník dostane pamätnú medailu i pamätný list.

Duchonka Land

V prípade, že uprednostňujete párty vo veľkom, no chcete sa vyhnúť tlačenici v mestských kluboch, je ideálnym riešením privítanie nového roka v komplexe Duchonka Land, len pár kilometrov od mesta Topoľčany, kde sa koná už tretí ročník tohto podujatia. Kapacita 150 ľudí a príjemné prostredie, kde môžete aj prespať, sú zárukou kvalitnej zábavy.

Košický kraj

Hudobno-tanečná show aj detský Silvester v Košiciach

Na Hlavnej ulici sa bude konať veľká hudobno-tanečná show spojená s rozlúčkou s rokom 2016. Oslavám dodá slávnostný charakter tradičný nádherný ohňostroj. Pre deti je pripravený program na Alpinke. Prvýkrát totiž detská železnica vypraví vlak aj na Silvestra. Návštevníci Košickej detskej historickej železnice zažijú mini Silvester s ohňostrojom, zvieratkami a korčuľovaním, ktorý vyvrcholí na pravé poludnie ohňostrojom a následnou diskotékou. Silvestrovský vlak detskej železnice vyrazí na svoju jazdu o 11:20 zo stanice Čermeľ, späť z Alpinky ho vypravia o 13:00. V reštaurácii Alpinka bude pre deti pripravený program a workshop, na ktorom si každé dieťa môže vyrobiť vlastné papierové prasiatko.

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
nový rok, silvester, oslava, alkohol, prípitok, šampanské, sekt Ilustračné foto.

Klasická silvestrovská veselica Bužna

Zábava v oldies disco štýle, na ktorej sa zaručene vyšantia mladší i tí skôr narodení. Viac ako dvadsať rokov tradície je zárukou tej najlepšej rozlúčky so starým rokom. V košickom Dome umenia sa o skvelú atmosféru postarajú Funky Monkeys DJs, Dj Milan Nagy či Kmeťoband. Hostí poteší aj tombola. V cene vstupenky je polnočný prípitok, trojchodová večera a malé občerstvenie na stoloch.

Súťaž vo vystreľovaní zátok v Michalovciach

Mesto Michalovce organizuje súťaž vo vystreľovaní zátky zo šumivého vína. Netradičné, ale veselé zápolenie sa bude konať 31. decembra na pravé poludnie na Námestí osloboditeľov pred budovu mestského úradu. Cieľom súťažiacich je vystreliť zátku do čo najďalej. Zúčastniť sa môže každý, ktorý si donesie fľašu originálneho balenia šampanského s obsahom 0,7 l. Víťaz získa kartón šumivého vína a knižnú publikáciu. Súťaž sa v Michalovciach koná na Silvestra každoročne, počet účastníkov stúpa a v ostatných troch rokoch dokonca privítali aj zahraničných pretekárov. Rekord súťaže je ešte z roku 2005, keď Pavol Toth vystrelil zátku 31 metrov.

Prešovský kraj

Prešov s Heľeninými očami

Silvestrovské oslavy sa v Prešove začnú na pešej zóne o 22. hodine. Počas programu sa uskutoční aj žrebovanie výhercov súťaže vyhlásenej pri príležitosti Roka Prešovskej hradnej cesty. Ten vyvrcholí 7. januára na Hradnom plese. Z účinkujúcich v silvestrovskom programe sa Prešovčania môžu tešiť na Heľenine oči a skupinu G.O.D.'s. Prvé sekundy nového roka 2017 privítajú ohňostrojom a súčasťou osláv bude aj novoročná zdravica primátorky. Po polnoci sa uskutoční tradičná diskotéka, ktorá potrvá do jednej.

Banskobystrický kraj

Kubánsky večer

V Banskej Štiavnici budú počas poslednej noci v roku znieť kubánske rytmy. V klube Trotuar Cafe sa to premení na miesto plné radosti a energie vo veselých tónoch pravej exotickej zábavy.

Trenčiansky kraj

Mesto Trenčín

V posledné hodiny starého roka sa na Mierovom námestí v Trenčíne uskutoční Silvestrovská diskotéka. O hudbu sa postará DJ Luky a pre návštevníkov je pripravené občerstvenie v stánkoch.

Bojnice

Ak sa vám do ruchu párty príliš nechce, môžete si zvoliť pokojné prežitie večera vo dvojici v kúpeľnom meste Bojnice, kde nájdete pobyty na viac nocí so silvestrovským prípitkom a romantickým wellnessom.

Žilinský kraj

Nový Smokovec

Silvestrovský pobyt v kúpeľoch spojený s poriadnou oslavou? Presne to ponúkajú kúpele Nový Smokovec, kde si môžete vychutnať oddych v Relax centre a pripraviť sa na privítanie nového roka na párty v hoteli Palace.

Trnavský kraj

V Trnave budú dva ohňostroje

Silvestrovský program v centre Trnavy zabezpečí aj v tomto roku spoločnosť, ktorá v meste organizovala Vianočné trhy. Oslavy sa začnú už o 16:30 divadlom a diskotékou pre deti, o hodinu neskôr organizátori odpália prvý ohňostroj. Večerný ohňostroj má v Trnave už viacročnú tradíciu, určený je pre deti, ktoré o polnoci obvykle už spia. Tri hodiny pred polnocou budú na Trojičnom námestí znieť hity osemdesiatych a deväťdesiatych rokov v podaní DJ Paula La Poyda. Vystriedajú ich hity odchádzajúceho roka a polnočný ohňostroj, ktorý platí radnica. Diskotéka na námestí bude pokračovať až do druhej hodiny Nového roka. Po skúsenostiach z minulých Silvestrov bude v tohtoročnom programe chýbať živý koncert. Aj v posledný deň roku bude k dispozícii klzisko s umelým povrchom na Hlavnej ulici. Nový rok môžu Trnavčania privítať aj koncertom Trnavského komorného orchestra, ktorý bude 1. januára o 16:00 v Kostole sv. Jakuba. Program je zostavený zo skladieb Antonia Vivaldiho a Antonína Dvořáka.

Silvester na najvyššom vrchu Malých Karpát

Silvestrovský výstup na Záruby, najvyšší vrch Malých Karpát, je určený ľuďom, ktorý dávajú prednosť pohybu na čerstvom vzduchu pred vysedávaním pred televízorom. Tradičné podujatie nechýba v silvestrovskej ponuke ani v tomto roku. Výstup na Záruby, s výškou 768 metrov nad morom, trvá zo Smoleníc asi 2,5 hodiny. V posledný deň roku sa už tradične na tomto mieste vždy dopoludnia stretáva viac ako tisíc ľudí, vrátane rodín s deťmi. Turisti sa na Silvestra schádzajú aj na Marháte, kopci v Považskom Inovci. V tomto roku sa koná už 45. ročník výstupu, na vrchol sa dá dostať po trasách z Nitrianskej Blatnice, Bezovca, Modrovej, Moravian nad Váhom, Hubiny a Havrana. Spoločné fotografovanie na Marháte je naplánované o 12:00. Posledný deň v roku možno stráviť aj výstupom na Veľkú Javorinu na slovensko-českom pomedzí, k dispozícii budú trasy zo Starej Turej a z Vrboviec.

HolidayInn Silvester

V luxusnom hoteli bude o bohatý program postarané. Výborná večera, prípitok, DJ, živé vystúpenie skupiny Funkiez, polnočná kapustnica a zaujímavá tombola.

debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Silvester 2016