Silvestrovský program v Trnave nečakane zrušili. Nakoniec však bude!

Silvestrovský program aj s ohňostrojom pre deti o 17:30 v Trnave napokon bude. Organizátor programu najskôr oznámil, že ohňostroj v tomto čase nemôže odpáliť, pretože mu to neumožňuje nariadenie mesta a preto zrušil okrem večerného ohňostroja aj divadlo pre deti a večernú diskotéku.

30.12.2016 10:00 , aktualizované: 16:35
Silvester, oslavy Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (4)

Podľa primátora Petra Bročku program aj s ohňostrojom bude. Použitý však po konzultáciách s odborníkmi na pyrotechniku bude taký druh ohňostroja, ktorý nie je v rozpore s platným všeobecne záväzným nariadením.

Nariadenie zakazuje v Trnave používať pyrotechnické výrobky určitých kategórií počas celého roka s výnimkou dvoch hodín na prelome rokov. Jeho aktuálne znenie neumožňuje žiadne výnimky, čo pripustil aj primátor Bročka.

Spoločnosť Mediaflash, ktorá zabezpečovala silvestrovský program, pôvodne oznámila, že zaužívaný ohňostroj určený predovšetkým pre deti nebude, pretože jej hrozila pokuta až do výšky 6638 eur.

"Počas rodinného Silvestra použije firma podobný typ ohňostroja ako bol pôvodne zamýšľaný, s tým rozdielom, že tento typ nie je obmedzený v príslušnom všeobecne záväznom nariadení a bude ho možné použiť bez toho, aby bolo porušené platné nariadenie mesta,“ povedal Bročka.

Konať sa bude aj večerná diskotéka na Trojičnom námestí so začiatkom o 20:00. Po polnoci bude odpálený najmenej desaťminútový novoročný ohňostroj, ktorý si objednala radnica.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Silvester #Silvester 2016