Pre prázdninujúce deti je v Košiciach pripravený bohatý program

Košická zoologická záhrada pripravila jarný prímestský tábor. Zmysluplne tráviť voľný čas môžu deti aj v pobočkách knižnice pre mládež a v centre voľného času.

05.03.2017 15:00
Košice Foto:
Košice
debata

Na jarné prázdniny, ktoré sa začínajú v Košickom a Prešovskom kraji od 6. marca, mestské organizácie pripravili množstvo celodenných programov. Deti môžu tráviť čas v centrách voľného času, v zoologickej záhrade či v pobočkách knižníc.

Bohatý program, neopakovateľné zážitky a pobyt na čerstvom vzduchu sľubuje košická Zoologická záhrada v Kavečanoch, ktorá pripravila 4. ročník jarného prímestského tábora. Počas prázdnin môže dieťa tráviť v zoo jeden alebo aj päť dní. V cene je zahrnutá doprava, celodenný program a stravovanie.

Deti dostanú desiatu, obed a olovrant, vrátane pitného režimu. Môžu sa tešiť na návštevu zázemia chovných zariadení, živú prezentáciu s názvom Dotkni sa hada, uvidia, ako sa prebúdzajú medvede a pozorovať môžu aj rysy ostrovidy. Nebude chýbať množstvo hier a súťaží.

Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva školákov na jarné prázdniny do knižnice, kde na nich čaká zaujímavý program, ktorý pripravili mimoškolské pobočky knižnice.

Tie budú počas prázdnin svojim návštevníkom k dispozícii v nezmenených otváracích hodinách. Počas prázdnin má knižnica otvorené len svoje mimoškolské pobočky, keďže sú školy zatvorené.

„Ich služby však môžu využívať všetci čitatelia s platným čitateľským preukazom, ale aj tí, ktorí sú registrovaní na práve zatvorených školských pobočkách," informuje Iveta Hurná, riaditeľka knižnice.

Program tohtoročných jarných prázdnin ponúkne zážitkové čítania, tvorivé dielne. Určite sa oplatí zúčastniť napríklad na Jarnom maratóne s Maťkom a Kubkom v pobočke v OD MIER a v LitParku si vyskúšať výtvarné umenie quilling, ktoré pracuje s papierovými prúžkami alebo sa deti môžu zahrať na interaktívnej tabuli. Zaujímavý bude aj program ďalších pobočiek.

V Nezábudke a v pobočke v OC Merkur si deti môžu vyrobiť darčeky a vymyslieť básničky pre svoje mamičky k sviatku žien a v pobočke na Humenskej si zase môžu vypočuť zážitkové čítanie Prečo nekvitneš.

Každý prázdninový deň je pripravená pestrá ponuka aktivít aj v pobočkách Centra voľného času. Deti sa môžu tešiť napríklad na prázdninový klub na Orgovánovej 5 alebo na prázdninové planetárium na Popradskej 86. Podrobnejšie informácie nájdu záujemcovia na stránke www.cvckosice.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #jarné prázdniny