Košická zoo otvorí sezónu v sobotu na Deň vtákov

Zoologická záhrada Košice otvorí v sobotu 1. apríla hlavnú sezónu pre verejnosť. Ako dnes informovala hovorkyňa Eva Malešová, zoologická záhrada je od 1. apríla otvorená od deviatej do devätnástej a vstupné do zoo i DinoParku zostáva na úrovni minulého roka.

31.03.2017 16:50
Košice, ZOO, tučniak
Tučniak, ktorý sa narodil v košickej zoo
debata

Návštevníci sa môžu opäť tešiť na pravidelné komentované kŕmenia. K tradičnému kŕmeniu tuleňov dvakrát denne pribudnú tučniaky vždy o 10:30 a 13:30, raz za deň malpy o 11:30 a surikaty o 12:00.

Lákadlom v týchto dňoch sú mláďatká. V centrálnej zóne sa výbehy zaplnili kozliatkami a jahniatkami, medzi ktorými mimoriadne potešil chovateľov prírastok čiernobielych kôz walliských.

Už štrnáste mláďa privítala rodina tiav dvojhrbých, matka Vanda priviedla na svet samčeka. Oproti výbehu tiav je stádo paoviec hrivnatých, ktoré sa rozrástlo o tri mláďatká.

Hneď v susedstve, v chovnom zariadení kapybár močiarnych sú zasa nové štvorčatá.

V areáli Afrika, v tzv. soláriu, môžno vidieť najmladšieho člena rodiny priamorožca šabľorohého, ktorý patrí v prírode k vyhynutým, avšak v súčasnosti vďaka záchranným projektom ho zoologické záhrady vracajú opäť do prírody.

Vo vedľajšom výbehu sa tešia z najmladšieho potomka vodárky červené.

Zoologická záhrada Košice chystá aj v tejto sezóne viac noviniek. Návštevníkom predstaví marabu zdochlinára a aru arakangu, ale prekvapenie chystá aj v novej voliére pre dravé vtáky.

Po zimnej prestávke otvára svoje brány DinoPark, ktorý pripravil niekoľko nových lákadiel.

Deti poteší nový film s postavičkami FinoDino a DinaMina, s ktorými sa budú môcť aj odfotiť pred 3D kinom. Kolekciu dinosaurov rozšíril acrocanthosaurus.  

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice