Prešovčanov aj turistov informuje o akciách v meste nová mobilná aplikácia

Prešovská radnica naďalej vylepšuje možnosti informovania verejnosti o dianí v meste. Po rozšírení online služieb formou zasielania informácií z radnice cez mobilnú aplikáciu, e-maily a sms správy, ponúka najnovšie bezplatnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej sa môžu ľudia dozvedieť o akciách a podujatiach v ich okolí.

14.05.2017 14:00
Prešov, Večerný beh Prešovom 2017 Foto: ,
Účastníci 57. ročníka Večerného behu Preššovom v kategórii rodičia a deti predšškolského veku v centre mesta. (Ilustračné foto.)
debata

Mobilná aplikácia Eventland – top events & places ponúka užívateľom prehľad aktuálnych udalostí, do ktorých sa môžu zapojiť, alebo si prostredníctvom nej môžu vytvoriť vlastnú akciu.

Zaujímavosťou je aj to, že jednou z autoriek aplikácie je Prešovčanka Tina Babíková. „Naším cieľom bolo vytiahnuť ľudí z online do offline sveta a zapojiť ich do aktivít, ktoré pre nich robia miestni obyvatelia alebo obec,“ uviedla Babíková.

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová, aplikácia je bezplatne dostupná pre užívateľov operačného systému Android aj iOS. Obsahuje v sebe všetky informácie na jednom mieste bez nutnosti prezerania dlhých článkov a rôznych webových stránok.

Umožňuje vytvoriť si aj vlastnú personalizovanú mapu udalostí s plánom na konkrétny deň. Navštíviť sa dajú koncerty, kultúrne podujatia, výstavy, festivaly, trhy, športové akcie alebo rôzne eventy.

Mesto chce aplikáciu využiť najmä na propagáciu podujatí, akcií a predstavení, ktoré s partnermi organizuje v rámci tohtoročných osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky. „Novinka ponúka Prešovčanom byť stále „v centre diania“," dodala k novej aplikácii primátorka Andrea Turčanová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #mobilná aplikácia #podujatia