Na Deň detí odštartuje v Prešove tretie pokračovanie projektu Legendarium

Počas osláv Medzinárodného dňa detí 1. júna v Prešove odštartuje pokračovanie obľúbeného projektu Legendarium. Ide už o tretie pokračovanie projektu zameraného na spoznávanie Prešovského kraja s legendami. Deti sa s nimi budú môcť zoznámiť počas popoludnia na Hlavnej ulici, kde sa predstaví aj nová mobilná aplikácia.

31.05.2017 16:00
Spoločenské hry rozvíjajú u deti vedomosti a... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala Barbora Čechová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, projekt sa opäť rozrástol a ponúka vyše osemdesiat tipov na výlety, ktoré sú ideálne pre rodiny s deťmi.

Pätnásť legendárnych hrdinov zavedie turistov na historické, kultúrne, ale aj na športové a zábavné či rekreačné miesta. K hrdinom patria známe postavičky ako Biela pani (Levoča a okolie), Móric Beňovský (Stará Ľubovňa) či mních Cyprián (Pieniny), ale aj menej známe legendy z ostatných kútov Prešovského kraja, napríklad vojak Vasiľ z Dukly, Belzebub zo Sniny alebo Vidla zo Ždiaru.

Legendarium je zároveň súťažou o pestré ceny. Úlohou deti je zbieranie nálepiek do stolovej hry. Súťažné ústrižky z nálepiek je potrebné v septembri zaslať do žrebovania o hodnotné ceny. Súťažné nálepky a stolové hry získajú cestovatelia v rôznych kultúrnych a zábavných zariadeniach v kraji.

Už za šesť zozbieraných nálepiek získa cestovateľ pexeso legendárnych hrdinov. „Prekvapením je aj nová mobilná hra Legendarium GO! V nej sa hráči môžu zahrať s legendárnymi postavičkami a vycestovať za nimi na viac ako 80 miest, kde sa budú lokalizovať.

Po splnení určitých bodových hraníc automaticky získajú zaujímavé ceny a zľavy na ďalšie výlety,“ prezradil riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško. Súťaže s legendami končia 11. septembra.

Kampaň Legendarium má na konte viaceré ocenenia. Od Ministerstva dopravy SR dostala cenu ako najlepšia inovácia v cestovnom ruchu 2015, získala 1. miesto v súťaži Najlepšia slovenská aplikácia – AndroidCode 2015 a 1. miesto a 2. miestom boli v rokoch 2015 a 2016 ocenené propagačné materiály Legendarium od Klubu fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov v kategórii propagačný materiál kraja a regiónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #Deň detí