Prešov má nového cestovného sprievodcu

Nového cestovného sprievodcu Prešovom pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš. Ako informoval jeho zostavovateľ Branislav Švorc z prešovskej radnice, ide o dvojjazyčný, farebný titul plný zaujímavých informácií, máp a obrázkov.

16.06.2017 14:00
prešov, mesto Foto:
Prešov
debata

Nová brožúra má slúžiť tak pre návštevníkov, ako aj domácich obyvateľov, ktorí budú chcieť spoznať nielen Prešov, ale aj jeho blízke okolie.

„V sprievodcovi sa dočítate o rôznych prešovských kuriozitách, dejinách, pamiatkach, o súčasných reáliách, spoznáte najznámejšie historické, ale aj novodobé osobnosti,“ opísal nový bedeker Švorc s tým, že mesto takúto novinku už dlhšie potrebovalo.

Dodal, že v prehľadnej mape sú zakreslené najdôležitejšie pamätihodnosti, a tak si návštevník môže prispôsobiť prehliadku historického centra podľa vlastného uváženia.

Cestovný sprievodca má poradiť, ktoré miesta sa oplatí navštíviť, kde treba ísť za turistikou, lyžiarskymi svahmi či cyklistickými chodníkmi.

„Kultúrny život Prešova je zmapovaný aktuálnymi kontaktmi na kultúrne inštitúcie, športové, či iné oddychové aktivity,“ dodal Švorc.

Kniha obsahuje aj zoznam ubytovacích a stravovacích možností, ale aj miesta, kde sa dá napríklad nabiť elektromobil.

Ponúka tiež výber slovnej zásoby šarišského nárečia. Cestovný sprievodca má 64 plnofarebných strán s množstvom fotografií. Je v slovensko-anglickej verzii a pripravuje sa aj jeho slovensko-nemecký preklad.

„Je praktický, keďže má zvolený formát vhodný do ruky, kapsy, či brašne. Snažili sme sa inšpirovať aj inými svetoznámymi bedekrami, aby sme vedeli vybrať to najlepšie z najlepšieho a aplikovali to v našom sprievodcovi,“ uviedol Švorc.

K dispozícii pre turistov a záujemcov je v Mestskom informačnom centre v Prešove.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov