Poznáte kúpaliská vo Veľkom Mederi a Dunajskej Strede? Strávte víkend vo vode

Termálne kúpaliská sú pýchou Žitného ostrova a ideálnym miestom na predĺžený víkend. Najznámejšie bazénové svety sa nachádzajú vo Veľkom Mederi a Dunajskej Strede a sú populárne aj u zahraničných hostí, najmä z Česka. Ubytovanie tu ponúkajú príjemné penzióny, a aj keď sú už z veľkej časti obsadené hosťami, voľné izby sa ešte dajú zohnať.

26.07.2017 07:00
Thermal Corvinus, Veľký Meder, tobogany, kúpalisko Foto:
Thermal Corvinus
debata

Thermal Corvinus, Veľký Meder

Na kúpalisku sa nachádza desať bazénov a tobogany, ktoré sú v prevádzke celoročne. Celková kapacita zariadenia počas leta je až 5-tisíc ľudí. Návštevníci si môžu oddýchnuť aj pri masážach, nachádzajú sa tu aj športoviská a ihriská pre deti.

Termálna voda vo Veľkom Mederi má priaznivé účinky na liečenie kĺbových ochorení, ochorení chrbtice aj svalovú únavu a celkovo priaznivo pôsobí na regeneráciu organizmu. K dispozícii je tu aj niekoľko stravovacích zariadení priamo v areáli.

Thermal Corvinus Foto: Thermal Corvinus
Thermal Corvinus, Veľký Meder, kúpalisko, tobogan Thermal Corvinus

Návštevníci môžu využiť aj morský kúpeľ, soľnú jaskyňu, fínsku a infra saunu, masáže, terapie BEMER a CERAGEM a rôzne skrášľovacie procedúry.

„Väčšinu klientely tvoria návštevníci z Českej republiky a Slovenska. Sú to najmä rodiny s deťmi. V okolí si návštevníci môžu pozrieť vodné dielo v Gabčíkove, vodné mlyny pri Malom Dunaji v Tomášikove, Jahodnej a Kolárove, staré hradby a nádvorie Európy v Komárne, prírodné jazerá a čarokrásnu prírodu v povodí Dunaja,“ dodala Mészárosová.

Cena vstupu pre jednu dospelú osobu je 8,50 eur, pre deti od troch do päťnástich rokov je to 5,50 eur.

Thermal Corvinus Foto: Thermal Corvinus
Thermal Corvinus, Veľký Meder, bazén, kúpalisko Thermal Corvinus

Areál kúpaliska ponúka návštevníkom okrem kúpania aj relax a zábavu pri animačných programoch pre deti a dospelých, toboganový park, ľanovú dráhu Tarzania, detské a športové ihriská a príjemné trávenie večerov na hudobnom festivale Mederské leto.

Ubytovanie nájdete v okolí

Kúpalisko Thermal Corvinus ubytovacie služby priamo neposkytuje, spolupracuje však s miestnymi hotelmi a penziónmi. Ubytovanie si tak jednoducho môžete rezervovať aj priamo prostredníctvom webových stránok kúpaliska.

„Obsadenosť lôžok odhadujeme na 80 až 90 percent. V meste sa nachádzajú ubytovacie zariadenia rôznych kategórií ako napríklad jednoduché ubytovania, apartmány, penzióny, hotely. Ceny ubytovania sa pohybujú od 10 do 45 eur,“ povedala vedúca marektingového oddelenia Thermal Corvinus Eva Mészárosová.

Thermalpark, Dunajská Streda

Na tomto kúpalisku na vás čaká desať bazénov, z toho šesť vonkajších a štyri vnútorné. Celková kapacita vodného sveta je 3 600 osôb.

Voda v Thermalparku Dunajská Streda má vysokú koncentráciu minerálov vyviera z hĺbky 1 600 metrov.

Na kúpalisku sa nachádza aj masážne centrum so šiestimi priestormi a obnovený saunový svet so štyrmi saunami (fínska, bio, infra a parná), so soľnou kabínou, jacuzzi a ochladzovacím bazénom. Na návšetvníkov čaká navyše niekoľko toboganov.

Okrem kúpania si v dunajskostredskom vodnom svete môžete zahrať plážový minigolf, stolný tenis a vyskúšať rôzne aktivity na multifunkčnom ihrisku.

Zariadenie v Dunajskej Strede ponúka aj aktivity ako plážový volejbal, aquazorbing, hodiny kajaku na jazere v areáli kúpaliska. Pre deti je pripravené detské ihrisko, detský klub a animačné programy.

„Väčšinu našej klientely tvoria návštevníci z okolia Dunajskej Stredy a zo zahraničných návštevníkov sú to najmä českí turisti,“ povedala Katarína Horváthová.

Cena vstupu na kúpalisko pre dospelých aj deti je rovnaká ako vo Veľkom Mederi, teda pre jednu dospelú osobu je 8,50 eur, pre deti tu však platí zľavnené vstupné 5,50 eur od troch len do štrnástich rokov.

„Návštevníci môžu priamo v Dunajskej Strede navštíviť Žitnoostrovské múzeum alebo Galériu súčasných maďarských umelcov. V blízkom okolí sa nachádza aj vodný mlyn pri Dunajskom Klátove, Malkia Park a pretekársky okruh Slovakiaring,“ dodala Horváthová.

V Malkia Parku si môžete zblízka pozrieť niektoré exotické zvieratá, ktoré boli väčšinou zachránené z nevhodných pomerov.

Ako je to s ubytovaním?

Dunajskostredský Thermalpark ponúka hosťom ubytovanie v rovnomennom hoteli, ktorý sa nachádza priamo v areáli kúpaliska. Má 47 izieb a pri jeho maximálnom vyťažení ponúka 117 lôžok. Ceny sa pohybujú od 49 do 90 eur.

„Okrem hotela sa môžu návštevníci v areáli ubytovať taktiež v dvoch penziónoch, v apartmáne a pre hostí je pripravený aj kemping. Záujem o naše kúpalisko je približne rovnaký ako po minulé roky, aj keď zaznamenávame z roka na rok jeho nárast. Vyťaženosť ubytovacích zariadení je naozaj vysoká,“ vyjadrila sa vedúca marketingového oddelenia Thermalparku Dunajská Streda Katarína Horváthová.

Výhodou je výborná poloha

Obe termálne kúpaliská ťažia aj zo svojho umiestnenia blízko hlavného mesta, čím sa uľahčuje dostupnosť aj pre zahraničných turistov.

Od Bratislavy sú kúpaliská vzdialené približne hodinu až hodinu a pol cesty vlakom. Autom sa návštevníci do Dunajskej Stredy a Veľkého Medera dostanú ešte rýchlejšie.

Kúpaliská spolupracujú aj s vlakovou spoločnosťou RegioJet. V prípade, ak si návštevníci vo vlaku zakúpia lístok Thermalpass, majú vstup aj s dopravou na kúpalisko z Bratislavy za 9,50 eura. V prípade študentov a detí sú k dispozícii rôzne zľavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Žitný ostrov #Dunajská Streda #Veľký Meder