Košickú zoo tento rok navštívilo 150 000 ľudí, najsilnejší mesiac bol júl

Bránami Zoologickej záhrady Košice prešiel 150-tisíci návštevník od začiatku tohto roka. Stala sa ním osemročná Viktória Forraiová, ktorá prišla do zoologickej záhrady s mamou a staršou sestrou Natáliou, informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoologickej záhrady Eva Malešová.

13.08.2017 14:00
debata

Malá návštevníčka sa potešila taške plnej upomienkových predmetov. Prezradila, že do zoologickej záhrady chodí viackrát do roka a najviac sa jej páčia veľké mačky, najmä levica Laura.

Miluje tiež dravé vtáky. V škole má rada prvouku, ale aj matematiku a šport. Raz by sa rada stala veterinárkou.

Ako uviedla Malešová, v minulom roku tento počet návštevníkov zaznamenali v košickej zoologickej záhrade v prvých augustových dňoch. Podľa jej slov doterajšiu tohtoročnú návštevnosť ovplyvnilo niekoľko faktorov.

Hneď začiatkom roka to bola vtáčia chrípka, ktorá na päť týždňov úplne zatvorila brány zoologickej záhrady a ďalšie dva týždne fungovala len čiastočne, s tretinovým návštevníckym okruhom.

Tento rozpačitý začiatok roka mal pokračovanie v nasledujúcich mesiacoch, keď si podstatná časť verejnosti spájala zoologickú záhradu s informáciami o zatvorení areálu, ktoré predtým denne zdôrazňovali médiá.

V apríli, keď už odznela vtáčia chrípka a jej dôsledky, bolo mimoriadne zlé počasie. Nepriaznivý začiatok roka z pohľadu návštevnosti prelomili až mesiace máj, jún a júl, keď do areálu zoologickej záhrady zavítalo takmer 113-tisíc návštevníkov.

Top mesiacom sa stal júl s počtom takmer 45-tisíc návštevníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice