Služby infocentra v Humennom využilo v tomto roku už vyše 1 000 turistov

Služby Turistického informačného centra (TIC) v Humennom využilo v tomto roku už vyše tisíc záujemcov. Išlo prevažne o návštevníkov zo Slovenska, informácie ale zháňali aj turisti z Česka, Nemecka, Veľkej Británie, Poľska, ale aj Číňania a Američania.

27.08.2017 15:00
kaštieľ, Humenné Foto:
Kaštieľ v Humennom.
debata

Ako informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu humenskej radnice, turisti sa najčastejšie zaujímali o humenský renesančný zámok, skanzen a sochu dobrého vojaka Švejka.

Z blízkeho okolia ich zaujímal Vihorlat, Poloniny, hrady Jasenov a Brekov, drevené kostolíky, ale aj Múzeum Andyho Warhola, Morské oko a Sninský kameň.

TIC je verejnosti prístupné od minulého roka. Jeho cieľom je informovať domácich a návštevníkov mesta o najzaujímavejších miestach a aktivitách, ktoré ponúka Humenné a jeho okolie.

Konkrétne ide o tipy na výlety, informácie o kultúrnych, historických a sakrálnych pamiatkach, histórii a prírodných podmienkach mesta, ako aj ubytovacích a stravovacích službách.

Taktiež dáva do pozornosti akcie, ktoré ponúka Mestské kultúrne stredisko a poskytuje informácie o športových zariadeniach a aktuálnych kultúrno-spoločenských podujatiach.

V prípade potreby TIC ponúka kontaktné adresy Mestského úradu a Mestskej polície.

Keďže infocentrum sídli v budove železničnej stanice, je možné v ňom získať aj podrobné informácie o dopravných spojeniach v meste i mimo neho, rovnako aj informácie o taxi službách.

V priestoroch TIC sa môžu zákazníci pripojiť aj k bezplatnému internetu. Okrem toho ponúka predaj propagačných materiálov, máp, letákov a suvenírov, ale aj sprievodcovské služby.

Koncom minulého roka bola zriadená aj webová stránka visithumenne.sk, kde môžu okrem informácií nájsť záujemcovia aj konkrétnu ponuku kultúrnych, športových a ubytovacích služieb.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Humenné