Na trnavskom jarmoku bude svoje výrobky ponúkať aj 200 ľudových remeselníkov

Návštevníci Tradičného trnavského jarmoku nájdu začiatkom septembra v centre Trnavy najmenej 360 stánkov s komerčným tovarom, 200 stánkov ľudových remeselníkov, 39 stánkov s občerstvením a taký istý počet predajcov tekvicových jadierok. Najväčšie kultúrno-spoločenské podujatie v Trnave sa bude konať od štvrtka 7. septembra do nedele 10. septembra.

30.08.2017 14:00
Trnava Foto:
Trnava
debata

Predajcovia cigánskej, burčiaku a ďalších jarmočných špecialít platia za plochu pre každý svoj stánok 1 200 eur. Obchodníci s iným tovarom platia 350 eur, živnostníci s cukrovou vatou, medovníkmi, balónikmi a ďalšími drobnosťami 250 eur.

V prípade niektorých tovarov sú stanovené nižšie poplatky. Jarmok je pre Trnavu ziskovou záležitosťou, vlaňajší zisk prekročil 90-tisíc eur. Za posledných päť rokov poputovalo z jarmoku do rezervného fondu mesta 330-tisíc eur.

Súčasťou Tradičného trnavského jarmoku bude aj bohatý kultúrny program s vystúpeniami kapiel Vidiek, Polemic, Bukasový masív, Dominikou Mirgovou či Petrom Lipom na Trojičnom námestí a koncertom Márie Čírovej v amfiteátri.

Jarmočné dni v piatok a v sobotu spestrí podujatie Stredovek pod hradbami v Bernolákovom sade. Ponúkne návrat o pár storočí dozadu a množstvo vystúpení približujúcich minulosť od starého Grécka až po druhú svetovú vojnu.

Jarmoky v Trnave majú stáročnú tradíciu, od 18. storočia ich v meste bývalo každý rok osem. Viacdňový jesenný jarmok sa koná už vyše šesťdesiat rokov.

debata chyba