Paríž chce byť liberálny: Otvoril nudistický park. Stretne sa s pochopením?

Parížski nudisti dostali priestor, kde môžu bez obáv zhodiť všetko oblečenie a vyžívať sa vo svojej záľube. V odľahlej časti Paríža, v parku Bois de Vincennes, otvorili na niekoľko nasledujúcich týždňov do zimy nudistický park.

12.09.2017 07:00
debata (5)

Zástupkyňa starostu francúzskej metropoly Penelope Komites hovorí, že vytvorenie priestoru pre naturizmus je súčasťou vízie využívania parížskych verejných priestorov.

Nudistický park s rozlohou 7 300 metrov štvorcových, ktorý sa stále považuje za malý experiment, bude otvorený od 15. októbra, od rána do večera, píše Thelocal.fr.

Značky v okolí parku budú už zďaleka upozorňovať, že na čistine v blízkosti vtáčej rezervácie sa vyskytujú milovníci nudizmu.

Úrady ubezpečujú, že nebudú tolerovať žiaden voyeurizmus ani exhibicionizmus, len umožnia milovníkom nahoty užívať si relax tak, ako ich príroda stvorila.

Julien Claude-Penegry z Parížskej asociácie naturistov sa teší, že tisíce nudistov v regióne si konečne budú môcť užiť tento priestor vyčlenený len a len pre nich.

Tento ústretový krok vedenia Paríža podľa neho „ukazuje širokospektrálnosť mesta a pomôže zmeniť postoje ľudí k nahote, k našim hodnotám a našej úcte k prírode“. Sám Claude-Penegry už 20 rokov nudizmus praktizuje.

Po celom Francúzsku majú nudisti k dispozícii 460 oblastí, kde sa môžu svojej záľube oddávať, vrátane 155 kempingov a 73 pláží. Podľa štatistík sa v krajne Galského kohúta pravidelne venuje naturizmu viac ako 2,6 milióna ľudí.

Zdroj: Cetusnews.com; Bbc.com

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #nudizmus