V košickej botanickej záhrade bude výstava Jesenné plody

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach usporiada výstavu Jesenné plody, ktorá potrvá od 9. septembra do 1. októbra v areáli na Mánesovej 23 v Košiciach.

10.09.2017 14:00
debata

Na výstave návštevníci môžu vidieť mnoho odrôd známych i menej známych druhov zeleniny aj ovocia. Výstava je zaujímavá aj tým, že ju príde otvoriť zástupca českej firmy Dobrasemena.cz, ktorá sa venuje práve osivám zeleniny, byliniek, ale aj kvetov.

„Máme to šťastie, že Peter Gajdoštin si našiel čas a príde na našu výstavu. Je odborníkom v oblasti záhradníctva so skúsenosťami predovšetkým v segmente zeleninárstva a kvetinárstva. Už viac ako 18 rokov sa venuje poradenskej činnosti a významným spôsobom prispieva k sprístupneniu osív zaujímavých odrôd rastlín širokej záhradkárskej komunite. Svoje skúsenosti bude prezentovať v sobotu od deviatej a na túto prednášku pozývame všetkých záujemcov nielen o jesenné plody,“ informoval Robert Gregorek, vedúci Oddelenia dekoratívnej flóry Botanickej záhrady UPJŠ.

Na výstave sa návštevníci môžu oboznámiť s množstvom odrôd napr. paradajok, tekvíc, zemiakov, ale aj paprík a čili papričiek, medzi ktoré patria aj tie najštipľavejšie na svete. Väčšina plodov, ktoré návštevníci na výstave uvidia, sú dopestované v botanickej záhrade.

Okrem úžitkových druhov rastlín sa môžu oboznámiť aj s rôznymi plodmi botanických druhov domácich a exotických okrasných rastlín. Výstava bude aktualizovaná priebežne podľa termínu dozrievania plodov v areáli botanickej záhrady.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #botanická záhrada