Múzeum upírov a bájnych kreatúr odhaľuje temné dejiny

O mestečku Les Lilas, ktoré je východným predmestím Paríža, sa na internete dozvieme, že má okolo 22 000 obyvateľov a od francúzskej metropoly je vzdialené 6 kilometrov.

22.10.2017 07:00
debata

Okrem nádherných historických budov je však zaujímavé aj čímsi iným. Svoj domov si v ňom našla desivá zbierka experta na „nemŕtvych“ a im podobných Jacquesa Sirgenta.

Priamo uprostred Les Lilas sa rozprestiera ponurá záhrada, ktorá je imitáciou cintorína. Na stromoch strašia prichádzajúcich plastové netopiere aj skutočné ľudské pozostatky. A v tejto záhrade, za nenápadnými čierno-červenými dverami, je ukrytý vchod do múzea upírov…

Príbeh strašidelnej exhibície sa začal už pred mnohými rokmi. Excentrický, no mimoriadne rozhľadený „odborník na paranormálne javy“, Jacques Sirgent, otvoril „Múzeum upírov a legendárnych tvorov“ ako hmatateľný prejav svojho výskumu vampirizmu a ezoterizmu.

Celoživotné zhromažďovanie predmetov súvisiacich s temnými silami, prekladanie starobylých zabudnutých textov a vyhľadávanie informácií z neho spravili fascinujúceho rozprávača príbehov, ktoré sa viažu k jeho zbierke.

Múzeum je plné súprav na zabíjanie upírov, bábok Drakulov a starožitných kníh, ktoré sú také spráchnivené, že sa pri dotyku môžu rozpadnúť.

Návštevníci usadení na karmínovom zamatovom gauči so zatajeným dychom počúvajú legendy z parížskych cintorínov, kde sa kedysi praktizovali upírie rituály. Živo si predstavujú tajomné čarodejnícke stretnutia a povery o „nemŕtvych“.

Zdroj: Atlasobscura.com; Coolstuffinpa­ris.com; Timeout.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #upír #múzeum #zombie #čarodejníctvo