Zvolenský zámok pripravil tvorivý ateliér pre rodiny s deťmi

Slovenská národná galéria (SNG) na Zvolenskom zámku pripravila na nedeľu 15. októbra prvý poprázdninový tvorivý ateliér pre rodiny s deťmi. Popoludnie s názvom „Cestou necestou s pavúkom Ľudom“ bude venované jesennej tematike.

12.10.2017 16:00
Zvolenský zámok Foto:
Zvolenský zámok
debata

Pracovníci galérie pripravili pre návštevníkov výklad a množstvo aktivít pre deti v tvorivom ateliéri. Informácie o podujatiach v galérii poskytla programová pracovníčka SNG Jana Oravcová.

Pre záujemcov pripravuje galéria každý mesiac na Zvolenskom zámku pod názvom To najlepšie, čo doma máme cyklus kurátorských výkladov. Ide o pravidelné špecializované výklady, kurátori SNG predstavia dielo, ktoré vo svojom zbierkovom fonde považujú za zaujímavé.

Návštevníci Zvolenského zámku si môžu prezrieť aj stálu expozíciu Gotické umenie alebo expozíciu Ikony na Slovensku, ktorá je dedičstvom stredovekého byzantského maliarstva, na našom území najmä z pravoslávnych a gréckokatolíckych komunít severovýchodného a východného Slovenska.

Počas rekonštrukcie budovy SNG v Bratislave je tu nainštalovaná aj expozícia Európske maliarstvo 16. – 19. storočia, v ktorej 200 obrazov starých majstrov prezentuje zmeny v umeleckom stvárnení počas troch storočí v historických centrách rozhodujúceho významu.

Poslednou stálou expozíciou je Open Depot, ktorá predstavuje výber diel zo zbierky SNG v Bratislave inštalovaný v stĺpovej sále na Zvolenskom zámku.

Národná kultúrna pamiatka Zvolenský zámok je súčasťou SNG od roku 1965. Priestory stredovekého zámku ponúkajú návštevníkom veľkú kolekciu starého umenia od 14. do 19. storočia. Viac podrobností o vysunutom pracovisku SNG vo Zvolenskom zámku možno nájsť na internetovej adrese http://www.sng.sk/zvolen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zvolenský zámok