Súčasťou Dní mesta Medzilaborce budú koncerty i dvojdňové trhy

Koncertmi, krstom CD, uvítaním detí do života, ale aj tradičnými trhmi a oslavou 73. výročia oslobodenia mesta od fašizmu oslávia v Medzilaborciach Dni mesta. Program sa uskutoční počas troch dní v priebehu jedného týždňa.

18.11.2017 06:00
Stará tržnica, trhy, Bratislava Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

V rámci úvodného dňa podujatia sa v sobotu 18. novembra v Dome kultúry uskutoční koncert spojený s krstom nového CD skupiny Labirskyj Potičok.

V programe vystúpia aj Ľudová hudba Stana Baláža, spevácka skupina Lelija, ako aj Mikuláš Petrašovský a Pavol Novák s dcérami. Hlavný program Dní mesta sa koná vo štvrtok 23. a v piatok 24. novembra. Oba dni budú patriť tradičným Laboreckým trhom.

„Ide o klasické dvojdňové trhy. Predpokladáme, že svoj tovar na nich ponúkne asi 60 predajcov. Súčasťou týchto trhov bude aj ochutnávka zabíjačkových špecialít. Ľuďom na ochutnanie ponúkne nejakú klobásu, hurku a podobne,“ uviedol primátor mesta Medzilaborce Vladislav Višňovský.

Jarmočníci budú vo svojich stánkoch predávať hračky, oblečenie, na iných miestach to budú langoše, pečené mäso či trdelníky. Chýbať nebude ani vianočný tovar.

Vo štvrtok 23. novembra bude súčasťou podujatia v obradnej sieni mestského úradu uvítanie detí do života. Dni mesta potom vyvrcholia vo štvrtok 24. novembra dopoludnia spomienkovými oslavami pri príležitosti 73. výročia oslobodenia mesta, spojenými s pietnym aktom kladenia vencov k pamätníku padlých hrdinov pri Mestskom úrade.

„Mesto bolo oslobodené 26. novembra 1944 a spomienka je venovaná tomuto výročiu. Deň oslobodenia Medzilaboriec navždy zostane v pamäti nás všetkých. Aj organizovaním týchto osláv nikdy nezabudneme na tých, ktorí sa svojimi životmi pričinili o jeho oslobodenie,“ dodal Višňovský.

Oslavy Dní mesta ukončí vystúpenie ruského umeleckého súboru Babkiny vnuky, ktoré sa v Dome kultúry začne o 17:00.

debata chyba
Viac na túto tému: #Medzilaborce