Na prešovských vianočných trhoch bude dobroty ponúkať takmer 90 stánkov

V Prešove otvorili v piatok 24. novembra Vianočné trhy. Súčasťou ich otvorenia bol aj rozsvietenie vianočnej výzdoby. Dominantou bude vianočný strom v centre mesta, ktorý sa s pomocou najmenších Prešovčanov rozsvieti počas akcie Mikulášska nádielka 6. decembra.

25.11.2017 08:00
debata

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová, vianočné trhy potrvajú do 22. decembra. Neodmysliteľne k nim patrí bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpia rôzne hudobné skupiny a folklórne súbory v rámci Vianočných programov.

Každý deň počas trhov bude aj tento rok svoje tovary a služby ponúkať takmer 90 predajcov v drevených stánkoch v jednom štýle. Na predaj budú rôzne druhy tovarov ako knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, ale aj rozmanité pochutiny ako syry, perníky, cukrovinky. Chýbať nebudú vianočné stromčeky a množstvo ďalších druhov tovarov.

„Na svoje si okrem dospelých prídu aj deti, pre tých najmenších je pripravený detský kútik, vláčik či svet plyšu. Rodičia si zatiaľ budú môcť vyberať zo širokej ponuky vianočných tovarov, v rámci stánkov budú taktiež stánky s občerstvením, trdelníkmi a langošmi, pečenými gaštanmi, cukrovinkami a iné,“ uviedla Kmetóny-Gazdová.

Vianočné trhy budú otvorené počas týždňa v čase od 10:00 do 19:00 a počas víkendov od 12:00 do 19:00. Stánky s občerstvením budú k dispozícii do 22:00 hod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #vianočné trhy