Nudistické reštaurácie naberajú na popularite. Platia v nich však prísne pravidlá

V Paríži otvorili prvú nudistickú reštauráciu O'naturel. Kto do nej vojde, musí v šatni nechať všetky svoje šaty, kabelky, mobilné telefóny aj zábrany. Dnu návštevníci vstupujú ako ich príroda stvorila, obuté môžu mať len papučky, ktoré im ponúkne personál.

12.12.2017 07:00
debata (26)

Podnik sa nachádza v tichej bočnej ulici na juhozápadne Paríža a vlastnia ho dvaja bývalí poisťováci – hoci sami neholdujú spoločnému vyzliekaniu na verejnosti –, ktorí sa rozhodli využiť potenciál krajiny známej ako top nudistická destinácia, píše Dailymail.co.uk.

Reštaurácia, ktorá otvorila svoje brány začiatkom decembra, je najnovšia zo série podobných. Objavujú sa po celom svete, od Londýna cez Melbourne až po Tokio.

Nudistické stravovacie zariadenie je podľa majiteľov výhodné preto, že v ňom môžu svoju záľubu pestovať ľudia aj v zime, nie len počas teplých dní na pláži. Asi 40 % hostí parížskej O'naturel tvoria ženy. Z hygienických dôvodov sa po každom odchode hostí diskrétne menia čierne návleky na stoličkách okolo dvadsiatky stolov.

Prípadní záujemcovia o prácu čašníkov však nemusia mať obavy, tí obsluhujú oblečení – na rozdiel od londýnskej reštaurácie The Bunyadi s rovnakým zameraním.

Konzumentov pred zrakmi zvonka chránia husté závesy na oknách. Platí zákaz používania mobilov, aby sa zabránilo neželanému fotografovaniu spolustolovníkov.

Reštaurácia je otvorená len v čase večere a stoly si musia zákazníci vopred rezervovať. Podáva sa francúzska kuchyňa a jedlo patrí medzi drahšie – trojchodové menu s homárom a slimákmi stojí okolo 65 eur.

Zdroj: Restaurant-onaturel.fr; Thrillist.com; Foxnews.com

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #nudistka