Humenčanov opäť poteší drevený betlehem na námestí

Od stredy 20. decembra na humenskom námestí opätovne nainštalujú drevený betlehem. Drevené plastiky z topoľa vytvorila trojica umelcov - Stanislav Ondrík z Tvrdošína, Albert Šimrák z Ružomberka a Ján Šeliga z Hruštína.

19.12.2017 13:45
betlehem, humenné Foto: ,
Drevený betlehem v Humennom
debata

V spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom vytvorili Svätú rodinu, Pannu Máriu, Ježiška v kolíske a Jozefa, spolu s tromi kráľmi, dvoma stojacimi ovečkami, kľačiacim párom a mužom s ovečkou na pleciach.

Ako informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu humenskej radnice, myšlienka vytvorenia originálneho dreveného betlehemu v životnej veľkosti vznikla v roku 2012 počas letného plenéra Hornozemplínskych impresií. Odvtedy sa každoročne inštaluje na námestí v Humennom v čase adventu.

„Drevený betlehem bude od 20. decembra počas celého vianočného obdobia dotvárať sviatočnú atmosféru pri vianočnom stromčeku pred Domom kultúry. Navyše práve pri drevenom betleheme 24. decembra dopoludnia na ľudí čaká Betlehemské svetlo, ktoré prinesú do Humenného skauti a skautky ako symbol pokoja, lásky a nádeje,“ uviedla Dochánová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Betlehem #Humenné