V Berlíne vyrastá arktický ľadový svet

V marci otvoria v Berlíne nezvyčajnú atrakciu - arktický ľadový svet. Nemá však ísť o klasický ľadový bar, ale o miesto, ktoré deťom aj dospelým o priblíži život v Arktíde, hovorí Thilo J. von Beyme, ktorý za projektom stojí. Zatiaľ do jeho realizácie investoval okolo milióna eur.

12.01.2018 09:00
Berlín, arktický ľadový svet, atrakcia Foto:
Arktický ľadový svet otvoria v marci.
debata

Atrakcia Angiyok nazvaná podľa inuitského výrazu, ktorý znamená veľkolepý, bude rozdelená na dve časti – teplú a studenú. V tej druhej bude konštantne teplota mínus desať stupňov a návštevníci tu na 124 m2 medzi 60 tonami ľadu budú môcť objavovať arktické prostredie. V miestnosti bude napríklad iglu a mnoho ľadových sôch.

„V ľadovom svete sa snažíme osloviť všetkých päť zmyslov,“ vysvetľuje von Beyme. „Chceme to dosiahnuť chladom a veľkým množstvom ľadu, ale v miestnosti budú aj interaktívne projekcie na podlahe a na stenách. Takže napríklad pôjdete cez ľadové kryhy a okolo vás bude plávať mrož alebo veľryba,“ vraví.

„Chceme osloviť iných klientov ako bežný ľadový bar. U nás ide o arktický zážitok,“ zdôraznil v rozhovore s ČTK von Beyme, ktorému sa už hlásia prvé školy a škôlky, ktoré by mali záujem o návštevu. „Školské triedy si tu budú môcť urobiť svoj vlastný projekt,“ plánuje von Beyme a chystá tiež premietanie dokumentov. Nezabúda ani na ľudí, ktorí večer prídu len si posedieť do baru.

Pre nich pripravuje, okrem iného, zvláštnu značku vodky alebo energetického nápoja. To, že sa pohybujú v arktickom prostredí, si podľa neho všimnú všetci. „Bude to vidieť všade, na farbách, stenách aj toaletách,“ podotýka.

Vstupné pre dospelých, v cene ktorého je špeciálne teplé oblečenie aj dva nápoje, bude 21,50 eura. Pre školy a ďalšie skupiny bude 40-minútový pobyt v ľadovej miestnosti, kam sa zmestí až 70 ľudí, o niečo lacnejší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #arktický ľad #Berlín #atrakcia