V Nice sa objavil záhadný kráter. Kým úrady vyriešia situáciu, platí zákaz priblíženia

Francúzska riviéra je známa svojimi malebnými plážami, ktoré vyhľadávajú dovolenkári z celého sveta. Obyvatelia známeho mesta na juhu krajiny však ostali zaskočení, keď sa časť mestskej pláže Lido, len pár metrov od bulváru Promenade des Anglais, nevysvetliteľne prepadla do krátera.

04.02.2018 07:00
debata (9)

Okolo pôvodu okrúhlej jamy s priemerom 5 metrov sa podľa miestneho denníka Nice Matin okamžite začali šíriť rôzne teórie. Niektorí si myslia, že ide o vulkán, či gejzír. Jeden okoloidúci sa dokonca domnieva, že kráter vytvoril padajúci meteorit, píše Thelocal.fr.

Úkaz vyvolal záujem miestnych a okolo dvojmetrovej diery, spolovice naplnenej slanou vodou, sa začali tvoriť hlúčiky. Úrady preto okamžite dookola rozostavili bezpečnostné zábrany a pomocou techniky sa jamu snažili zasypať.

Kráter, na rozdiel od vzrušených zvedavcov, nijako neprekvapil primátora mesta Nice Christiana Estrosiho. Reagujúc na vlnu senzácie sa na sociálnej sieti Twitter vyjadril, že ide o bežný „prírodný fenomén, ktorý sa objavuje štyrikrát do roka“.

Experti, ktorých cituje Nice Matin, vysvetľujú, že kráter nie je nič iné ako výsledok posunu pieskových a štrkových vrstiev, ktorý spôsobuje tiaž kameňov na piesku v pod nimi. Rovnako ako primátor potvrdili, že podobné úkazy sa v oblasti vyskytli aj predtým.

Vedenie mesta vyzýva obyvateľov a návštevníkov, aby boli ostražití a akékoľvek nezvyčajné javy okamžite hlásili.

Zdroj: Worldwidenews.eu; Sudouest.fr; 20minutes.fr

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #pláž #kráter #Nice