Jarné prázdniny v Košiciach ponúknu deťom množstvo zážitkov

Košické mestské organizácie pripravili pre deti počas tohtoročných jarných prázdnin zaujímavé aktivity. Ako informovala hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová, budúci týždeň deti môžu využiť denné prímestské tábory, tráviť voľný čas rôznymi aktivitami v centre voľného času či v knižnici.

23.02.2018 13:00
debata

Bohatý program, neopakovateľné zážitky a dni na čerstvom vzduchu sľubuje košická zoologická záhrada, ktorá organizuje už 5. ročník prímestského tábora od 26. februára do 2. marca.

Deti navštívia zázemie chovných zariadení, zažijú živú prezentáciu s názvom Dotkni sa hada, spoznajú, ako sa prebúdzajú medvede a budú mať možnosť pozorovať rysy ostrovidy. Tradične nebude chýbať ani množstvo zábavných hier a súťaží.

Stráviť prázdninové chvíle v prímestských táboroch pozývajú i Centrá voľného času. V centre na Orgovánovej ulici sa deti môžu počas prázdnin tešiť na Klub posilňovania denne od ôsmej do šestnástej, ako aj Prázdninový klub, ktorý je otvorený od siedmej do sedemnástej.

V priebehu týždňa deti navštívia interaktívnu výstavu Detské mesto povolaní, divadelné predstavenie Guľko Bombuľko, pozrú si výstavu Tajomstvo medovníkového srdca, zahrajú sa v Steel parku.

Ak majú deti rady šach, poteší ich šachová súťaž Levie srdce, ktorá sa bude konať v pondelok a utorok 26. a 27. februára. Centrum na Popradskej pripravilo na 26. februára popoludní prázdninové planetárium.

Prázdninovať môžu deti i s Knižnicou pre mládež mesta Košice. Knižnica v spolupráci s Východoslovenským múzeom pripravila na 26. februára o desiatej podujatie Numizmatika a staré mince, ktoré sa uskutoční v budove Alfa, Kasárne/Kulturpark.

Prázdninová streda prinesie akciu Čítame zdarma – zábavné podujatia pre prázdninujúcich školákov v mimoškolských pobočkách knižnice.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Košice #jarné prázdniny