Prejdite sa mestom duchov, z ktorého Schwarzenegger spravil legendu

Čo si predstavíte, keď sa povie mesto duchov? Zanedbané opustené sídlo, kde je jediným nájomníkom vietor? Tento koncept v Calicu neplatí, jeho ulice sú plné ľudí. Je totiž skôr miniatúrnym tematickým parkom ako desivým pozostatkom minulosti.

06.03.2018 07:00
debata (3)

Príspevok, ktorý zdieľa Gui Barthel (@guibarthel),

Calico založili v roku 1881 baníci, ktorí prišli do južnej Kalifornie, oblasti Mohavskej púšte, ťažiť striebro. Keď sa strieborná horúčka znížila, mesto jeho obyvatelia postupne opúšťali. V 50. rokoch minulého storočia ho kúpil Walter Knott a zrekonštruoval všetkých päť zostávajúcich budov do pôvodného stavu a Calico sa stalo historickou pamiatkou.

Je tu Lilin Saloon; mestský úrad; bývalý dom Lucy Laneovej, ktorý je dnes hlavným múzeom, ale pôvodne bol poštovým úradom a súdnou budovou; Smittyho galéria; obchod a Joeho salónik. Pôvodná budova školy sa nezachovala, ale na jej mieste stojí replika.

Príspevok, ktorý zdieľa Gerardo ♓ (@gl318),

V roku 2005 zrekonštru­ované mestečko vtedajší guvernér Arnold Schwarzenegger vyhlásil za Kalifornské mesto duchov striebornej horúčky.

Do Calica dnes prúdia davy turistov, ktorí si chcú vychutnať atmosféru rustikálneho západu. Jeho praktická poloha medzi Los Angeles a Las Vegas z neho robí vynikajúce miesto na zastávku na ceste medzi hollywoodskymi štúdiami a svetielkujúcimi ruletami.

Príspevok, ktorý zdieľa Calico Mining Co. Llc (@calicorocksshop),

Calico však nie je len múzeom minulosti. Okrem prehliadok usporadúva aj špeciálne festivaly počas všetkých sviatkov roka – Vianoc, Veľkej noci, Halloweenu, Dňa vďakyvzdania… Okrem toho tu prebiehajú aj rekonštrukcie občianskych vojen či hudobné vystúpenia.

Zdroj: Tripsavvy.com; Wikipedia.org; Sbcounty.gov

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Kalifornia #Arnold Schwarzenegger