TripAdvisor: Toto sú najlepšie dobrodružstvá, tvrdia turisti. Jedno mesto výrazne dominuje

More, hory či mestá? Či už plánujete na dovolenke oddychovať a leňošiť, alebo preferujete aktívne strávené voľno, určite vás poteší príjemné prostredie a pestrá ponuka aktivít, ktoré destinácia ponúka.

12.03.2018 07:00
debata

Známy cestovateľský sprievodca zverejnil top 10 najzaujíma­vejších atrakcií, ktoré si turisti najčastejšie rezervovali na jeho webe v roku 2017.

Najvyšší nárast záujmu zaznamenali historické pamiatky – počet rezervácií stúpol o 125 %. Obľube sa tešili aj kultúrne zážitky ako kurzy varenia miestnych špecialít či výlety za jedlom, ale aj vodné aktivity ako plavby pri západe slnka a šnorchlovanie.

10. Toskánsko – jednodňový vyhliadkový okruh

Tento výlet je vhodný pre tých, ktorí nemajú veľa času, ale chcú toho stihnúť veľa. Za jeden deň si môžu z Florencie odskočiť navštíviť šikmú vežu v Pise, ochutnať víno v regióne Chianti a prehliadnuť si stredoveké San Gimignano.

Šikmú vežu v Pise treba podoprieť. Foto: SHUTTERSTOCK
Pisa, šikmá veža v Pise, turistka, dievča, Taliansko, Šikmú vežu v Pise treba podoprieť.

9. Murano, Burano a Torcello – poldňová prehliadka

Murano, Burano a Torcello, to sú tri ostrovy v Benátskej lagúne, na ktoré sa poľahky dá dostať motorovým člnom. Prehliadka zahŕňa návštevu pestrofarebných maximálne fotogenických domov Burana, továrne na sklo na Murane, aj historických katedrál na Torcelle.

Burano Foto: SHUTTERSTOCK
Burano, Taliansko Burano

8. Empire State Building

Návšteva New Yorku bez vyhliadky? To by bola škoda. Z vrcholu slávnej budovy Empire State je jedinečný 360-stupňový výhľad na Manhattan a jeho populárne pamiatky ako Central Park, Chrysler Building, Socha slobody a Times Square.

Výhľad z Empire State Building Foto: Aleš Tvrdý
New York, USA, Manhattan, Chrystler building Výhľad z Empire State Building

7. Filmové štúdiá Warner Bros. v Londýne

Prehliadka ponúka priam rozprávkový zážitok vo svete Harryho Pottera, s originálnymi kulisami. Šesťhodinová cesta zahŕňa jazdu z centra Londýna až do školy, kde mladý čarodejník prežíval svoje vzrušujúce dobrodružstvá.

6. Eiffelova veža – prioritný vstup

Kto chce obísť dlhočizné rady, môže si priplatiť a spolu so sprievodcom zažiť túto atrakciu štýlovo. Okrem vyhliadky a títo VIP hostia dozvedia od sprievodcu mnoho zaujímavostí o samotnej veži, ale aj parížskej kultúre, tradiciách a histórii. Zlatým klincom je výstup na vrchol Eiffelovky a návšteva súkromných apartmánov Gustava Eiffela s pohárom šampanského v ruke.

Eiffelovka Foto: SHUTTERSTOCK
Francúzsko, Paríž, Eiffelova veža, Eiffelovka

5. Prehliadka baziliky Sagrada Familia

Aj keď je barcelonský skvost stále nedokončený, láka milióny návštevníkov. Avšak prehliadka obrovského a komplikovaného chrámu bez sprievodcu by znamenala prehliadnutie mnohých zaujímavostí, skrytých detailov a tajných symbolov. A kto by chcel o to prísť?

Sagrada Familia Foto: Aleš Tvrdý, www.photoandtraveling.com
Sagrada Familia, Gaudi, Barcelona Sagrada Familia

4. Rím – vyhliadkové jazdy

Prejsť aspoň najznámejšie pamiatky večného mesta by trvalo veľmi dlho, preto je jedno- alebo dvojdenný vyhliadkový výlet dobrou voľbou, ako vidieť to naj a navyše s výkladom. Turisti uvidia Fontánu di Trevi, Vatikán, vrátane Sixtínskej kaplnky, Vatikánske múzeá, Roman Forum, Koloseum a ďalšie miesta.

Rím Foto: SHUTTERSTOCK
Rím, Taliansko Rím

3. Starobylý Rím a Koloseum – prednostný vstup

Tento poldenný výlet zahŕňa komentovanú prehliadku historického centra aj prioritný vstup do Vatikánskych múzeí. Samozrejmosťou je návšteva Baziliky svätého Petra a popoludnie strávené v Koloseu a Rímskom fóre.

Taliani komunikujú nahlas a prudkými gestami. Foto: SHUTTERSTOCK
Taliansko, Rím, Koloseum, dievča, Talianka, žena, krik, reč, slová, hovorenie Taliani komunikujú nahlas a prudkými gestami.

2. Architektúra Chicaga – okružná riečna plavba

Táto 75-minútová plavba prevedie turistov okolo najznámejších budov mesta a zážitok umocnia komentáre sprievodcu.

Chicago pri Michiganskom jazere Foto: SITA/AP, Kiichiro Sato
beh, behanie, jogging, žena, bežkyňa, šport, Chicago, Illinois Chicago pri Michiganskom jazere

1. Vatikánske múzeá, Sixtínska kaplnka, Bazilika sv. Petra a Koloseum – pešia prehliadka

To najlepšie z fascinujúcich pamiatok starovekého Ríma a histórie.

Vatikán Foto: SHUTTERSTOCK
vatikán Vatikán

Zdroj: Msn.com; Cnn.com; Cnbc.com; Tripadvisor.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Francúzsko #Rím #New York #Paríž #Eiffelova veža #TripAdvisor #atrakcie