Američan močil vo Florencii pri soche zo 16. storočia. Hrozí mu pokuta 10 000 eur

Mladého, 21-ročného muža z amerického New Jersey, chytili na schodoch slávnej otvorenej haly Loggia dei Lanzi na námestí Piazza della Signoria vo Florencii, v utorok nad ránom, ako vykonáva potrebu.

18.03.2018 07:00
debata (11)

Príspevok, ktorý zdieľa Kelly ♈ (@kellaaaii),

Stráž zachytila „skutok, ktorý je v rozpore s verejnou slušnosťou“ na bezpečnostnej kamere a okamžite privolala políciu.

Podľa denníka Nove da Firenze nejde o trestný čin, ale nemravnému páchateľovi hrozí pokuta od 5 000 do 10 000 eur. Američan, ktorý zabudol na slušné správanie, je údajne študentom a v Taliansku dovolenkuje spolu s priateľmi.

Príspevok, ktorý zdieľa artsmutt (@artsmutt),

Loggia dei Lanzi alebo Loggia dei Signori sa nachádza na radničnom námestí v slávnom toskánskom meste. Je otvorená pre širokú verejnosť, zadarmo, 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Postavili ju v 14. storočí a slúžila pre audiencie či slávnostné príležitosti rovnako ako miesto, odkiaľ k ľudu hovorili rečníci.

Jednou z najslávnejších sôch, ktoré sem turisti chodia obdivovať, je Perseus s hlavou Medúzy zlatníka a sochára Benvenuta Celliniho. Vystavený je samotný originál, ktorý pochádza z obdobia okolo roku 1550.

Príspevok, ktorý zdieľa Matteo Pirovano (@totema_),

Američana chytili pri vyprázdňovaní močového mechúra vedľa sochy Herkula krotiaceho kentaura z roku 1599.

Tento prípad nie je jediným, keď sa Florencia musela vysporiadať s drzými turistami. Vlani mesto začalo polievať schody historických bazilík, aby si na ne negustiózne nesadali hladní návštevníci s proviantmi, ktoré navyše zanechávali odpad.

Zdroj: Nove.firenze.it; Thelocal.it; Travelandleisu­re.com; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #florencia #turista #Američan