Nitra chystá 5 nových cyklotrás do konca roka, na ďalšie 3 podala projekty

Päť nových cyklotrás plánuje mesto Nitra vybudovať do konca roka 2018. Získalo na ne nenávratný finančný príspevok 3,7 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. Spolufinancovanie mesta bude vo výške piatich percent z celkových oprávnených výdavkov na projekty.

17.03.2018 11:00
debata

„Momentálne prebieha kontrola zo strany ministerstva pôdohospodárstva a hneď ako bude známy jej výsledok, môže sa spustiť verejné obstarávanie,“ informovala projektová manažérka Katarína Koncošová z nitrianskej radnice.

Mesto podalo aj ďalšie tri projekty na cyklotrasy za takmer dva milióny eur. Výsledok hodnotenia predpokladá Koncošová do štyroch až šiestich týždňov, potom bude nasledovať verejné obstarávanie na realizátora.

V súčasnosti je v Nitre 15,2 kilometra cyklotrás. Medzi schválenými projektmi je výstavba cyklolávky cez rieku Nitra, ktorá prepojí Wilsonovo nábrežie a Nábrežie mládeže. Robiť sa bude aj trasa zo sídliska Klokočina cez Borinu, Hollého ulicu až po autobusovú stanicu a tiež cyklotrasa Wilsonovo nábrežie (od Univerzitného mosta) cez Mostnú ulicu až po Mestský park na Sihoti. Na sídlisku Chrenová sa bude robiť druhá etapa cyklotrasy, ktorá prepojí Triedu Andreja Hlinku na Dlhú ulicu.

Mesto dostalo financie aj na prvú a druhú etapu cyklochodníka Nitra – Vráble, na tretiu etapu získal financie Nitriansky samosprávny kraj. V hodnotení sú momentálne projekty cyklotrás Mlynárce – Diely – Klokočina, autobusová stanica – Štúrova ulica a Nitra – Dražovce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #cyklotrasy