Kostoly v slovenskom Ríme opäť otvoria aj pre turistov

Viaceré kostoly v centre Trnavy budú aj počas tohto roka sprístupnené pre turistov. Už od apríla si budú môcť pozrieť Katedrálu sv. Jána Krstiteľa a Baziliku sv. Mikuláša, v júni k nim pribudnú ďalšie kostoly. Práve sakrálne pamiatky v "malom Ríme" turisti vyhľadávajú najčastejšie.

27.03.2018 11:30
Trnava Foto:
Trnava
debata

Katedrála, pred ktorou stojí socha pápeža Jána Pavla II., bude od pondelka do piatka sprístupnená denne od 10:00 do 12:00 a od 14:00 do 17:00, v sobotu od 11:00 do 16:00. Nedeľa je v tomto chráme vyhradená len pre bohoslužby.

Bazilika bude mať počas týždňa podobné otváracie hodiny, cez víkendy bude pre obdivovateľov sakrálnych pamiatok otvorená len v nedeľu popoludní, a to od 14:00 do 17:00. Mesto Trnava správcom kostolov poskytuje finančný príspevok na elektrickú energiu a na upratovanie.

Zamestnanci, ktorí majú v kostoloch službu, musia pre návštevníkov zabezpečiť vysvietenie oltárov, kaplniek alebo celého kostola.

Okrem katedrály a baziliky bude pre účely cestovného ruchu sprístupnený v Trnave aj františkánsky Kostol sv. Jakuba, jezuitský Kostol Najsvätejšej Trojice, uršulínsky Kostol sv. Anny a Kostol sv. Heleny na Hlavnej ulici.

Kostoly v mestskej pamiatkovej rezervácii budú otvorené zadarmo, návštevníci katedrály a baziliky budú mať k dispozícii propagačné materiály, ktoré boli vydané vo viacerých jazykoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #kostoly