V Znojme môžete cez víkend spoznať novú turistickú trasu po mestských hradbách

Kráľovské mesto Znojmo v prihraničnej Morave má pre verejnosť ďalšiu turistickú atrakciu. Novú trasu prehliadok po opevnení možno absolvovať so sprievodcom po zrekonštruovaných vežiach v južnej priekope hradu.

12.04.2018 13:00
Znojmo, Česko, víno, Morava Foto:
Pohľad na Chrám sv. Mikuláša zo znojemského hradu.
debata

„Sme radi, že Znojmo sa pýši ďalším turistickým cieľom. Vlani bola novinkou expozícia znojemského pivovarníctva, čo nie je pre naše mesto také typické, a preto aj neočakávané. V tomto roku pribudlo hradné opevnenie, ktoré je vo veľmi dobrom stave a v Českej republike je ozajstným unikátom,“ povedal starosta Znojma Jan Grois.

V prehliadkovej trase sú Strelná a Vlkova veža i nové veže v južnej priekope hradieb Psia a Prašná, kde kedysi skladovali pušný prach.

Pribudli aj nové expozície v dvoch vežiach. Do konca apríla je prehliadková trasa dostupná len žiakom a študentom znojemských základných a stredných škôl.

Verejnosť si bude môcť prejsť veže v rámci podujatia Brány pamiatok dokorán cez víkend 14. a 15. apríla. Prehliadkovú trasu znovu otvoria 28. apríla a pre verejnosť sprístupnia až do konca októbra každý deň v čase o 9.30 a 15.30. hodine.

debata chyba
Viac na túto tému: #Znojmo