Zlá správa pre Košičanov. Kúpalisko Triton nebude tento rok v prevádzke

Spoločnosť Tepelné hospodárstvo Košice (TEHO), ktoré okrem prevádzkovania dvoch zmodernizovaných kúpalísk postupne preberá do správy aj Kúpalisko Triton, nebude môcť otvoriť v tejto sezóne jeho brány.

16.04.2018 10:20
debata

Kúpalisko Triton nie je v súčasnom stave prevádzkyschopné a pre verejnosť musí ostať uzavreté. V letnej sezóne 2018 sa môžu Košičania a návštevníci mesta tešiť na nový bazén mestského Kúpaliska na Rumanovej a na nové atrakcie pre najmenších návštevníkov na Kúpalisku Červená hviezda.

Kúpalisko Triton funguje vyše 20 rokov a za ten čas si získalo obľubu mnohých Košičanov. Do konca minulého roku ho prevádzkoval miestny podnik košickej mestskej časti Juh a začiatkom tohto roka ho prevzalo mesto Košice.

„Vykonali sme opakované obhliadky areálu Kúpaliska Triton a preštudovali sme všetky dostupné podklady vrátane revíznych a technických správ k technologickým zariadeniam. Dospeli sme k jednoznačnému záveru, že kúpalisko nie je v stave spôsobilom na ďalšiu prevádzku a potrebuje nevyhnutne komplexnú rekonštrukciu,“ hovorí riaditeľ spoločnosti TEHO Štefan Kapusta.

Najvážnejším problémom Kúpaliska Triton sú ale pozemky, na ktorých sa kúpalisko nachádza. Väčšina z nich nie je vo vlastníctve mesta Košice, ktoré kúpalisko prevzalo od Miestneho podniku služieb Mestskej časti Košice – Juh v likvidácii od 1. januára 2018.

Investícia do komplexnej rekonštrukcie a modernizácie kúpaliska zo strany mesta Košice je podmienená tým, že musí vlastniť všetky pozemky v areáli kúpaliska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #kúpalisko