V prešovskom amfiteátri otvoria sochársky park

V priestoroch prešovského amfiteátra vznikne sochársky park. Jeho ambíciou je spríjemňoval oddychové chvíle nielen domácim návštevníkom, ale aj turistom. Park vznikol po niekoľkých mesiacov príprav priestoru amfiteátra na letnú sezónu. Jeho slávnostné otvorenie sa uskutoční v sobotu 21. apríla.

20.04.2018 12:05
debata

Ako informoval tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták. V zrevitalizovanom a upravenom parku bude dlhodobo nainštalovaných 20 diel od súčasných sochárov, kováčov a rezbárov zo Slovenska a Čiech, ktoré vznikli počas predchádzajúcich troch ročníkov prešovského sochárskeho sympózia Práci česť!

Rozsiahlu výberovú inštaláciu bude dopĺňať aj socha Partizána od akademického sochára Františka Patočku, ktorú sa pri predaji jeho ateliéru podarilo zachrániť.

Začiatok slávnostného popoludnia je plánovaný na 13:00 a pre návštevníkov s deťmi je pripravená jazda na koni a nafukovací hrad. Pre starších živá „cigánska hudba“, občerstvenie a Art market, kde si môžu pozrieť či kúpiť aj menšie umelecké diela. Vernisáž bude zavŕšená slávnostným krstom katalógu Práci česť! 2017, ktorý sa uskutoční o 17:00.

Pod projekt sochárskeho parku sa podpísalo občianske združenia Amfiteáter Prešov a Otvorená Dielňa za technickej podpory ateliéru kovu Metallin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov