Na trnavskú pešiu zónu vrátia nápis #TRNAVA

Súčasťou pešej zóny v Trnave bude aj počas tohto leta veľký nápis #TRNAVA. Veľké písmená v sobotu 28. apríla vyzdobia trnavskí výtvarníci Naďa Salbotová Fecaninová, Zuzana Branišová, Tatiana Vrtochová, Klaudia Šimuničová, Eva Šrubaŕová a žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy Pablo Olívia Dlasková, Lujza Čambálová, Laco Vrždák a Patrícia Hamerlíková. Deväťmetrový priestorový nápis mal premiéru pred dvoma rokmi a zožal veľký úspech.

23.04.2018 14:00
debata

Nápis #TRNAVA v predošlých dvoch rokoch dostával mesto vďaka "selfíčkam“ do sveta. "Ukázalo sa, že tento prvok sa ujal hlavne u mladej, ale aj strednej generácie. Turisti a návštevníci mesta sa pri tomto nápise s obľubou fotografujú a vlastne zdieľaním na sociálnych sieťach šíria meno Trnavy do celého sveta,“ povedal hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič.

Nápis bude aj v tomto roku umiestnený krížom cez ulicu tak, aby bola v pozadí vidieť Mestská veža.

Kto bude mať záujem, môže sa v sobotu 28. apríla od 10:00 do 18:00 prísť pozrieť, ako sa písmená z preglejky priamo na Hlavnej ulici menia na malé umelecké diela.

Hasthag, kľúčové slovo začínajúce mriežkou, sa používa predovšetkým na sociálnych sieťach. Uľahčuje vyhľadávanie príspevkov s podobným obsahom a prepája ich. Hlavnou myšlienkou trnavského hashtagu je vytváranie pocitu spolupatričnosti a príslušnosti k svojmu mestu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #hashtag