V Trnave pribudnú ďalšie stovky metrov cestičky pre cyklistov

V Trnave v priebehu leta pribudnú ďalšie stovky metrov cestičky pre cyklistov. Povedie po Hlbokej ulici popod stredovekými mestskými hradbami.

11.05.2018 13:00
cyklistika, koleso, pedál Foto:
Ilustračné foto.
debata

Súčasťou investície mesta bude aj nový chodník pre chodcov, ktorý bude ale oddelený od cyklocestičky. Tá bude dlhá približne 860 metrov a široká 2,5 metra.

Práce sa začnú ešte v máji, cyklocestička aj chodník majú byť dokončené do troch mesiacov, radnica za ne zaplatí 235-tisíc eur.

Cyklisti sa na novú cestičku môžu napojiť pri Mestskom amfiteátri, odtiaľ sa bezpečne dostanú k obnovenej severnej veži mestských hradieb.

Odtiaľ môžu pokračovať ďalším novým cyklochodníkom po Rybníkovej ulici. Radnica však plánuje vybudovať aj cestičku po Špačinskej ulici. Budovanie novej cyklocestičky si vyžiada výrub niekoľkých stromov v parčíku pod hradbami.

Primátor Trnavy Peter Bročka považuje z dlhodobého hľadiska cyklistickú dopravu za jediný a najlacnejší spôsob na zlepšenie dopravnej situácie v meste.

Trnava má podľa neho pre cyklodopravu ideálne podmienky, pretože je kompaktným, nerozťahaným mestom, navyše leží na rovine.

Napriek tomu, že v meste postupne pribúdajú stovky metrov cyklochodníkov, zlepšovanie podmienok pre cyklistov považuje stále za nedostatočné.

Zlepšovaniu podmienok pre cyklistickú dopravu venoval Bročka veľkú pozornosť už vo svojom volebnom programe pred štyrmi rokmi.

Jeho cieľom bolo, aby ľudia na cestu do práce čoraz viac využívali bicykle, čo by mohlo znížiť dopravné zaťaženie ciest.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #cyklochodník