Cyklistom vybudovali v Kežmarku nový bike park

Kežmarčania majú nový bike park s cyklistickou zónou. Areál na ploche skoro tisíc metrov štvorcových má slúžiť milovníkom športu na dvoch kolesách, ale aj rodinám s deťmi, keďže v blízkosti areálu pribudlo aj nové ihrisko.

16.05.2018 14:00
debata

Novú cyklistickú zónu vybudovalo Mesto Kežmarok v blízkosti hájovne pri oddychovej zóne Zlatná v Kežmarku.

Ako informovala komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová, bike park má rozlohu 42 × 22 metrov a hneď vedľa neho je nové detské ihrisko s prístreškom s vydláždenou plochou a lavičkami.

Ihrisko disponuje jednosmernou lanovou dráhou a lanovou pyramídou na lezenie pre menšie deti, zatiaľ čo bike zóna bude slúžiť všetkým vekovým kategóriám.

Mesto Kežmarok na zónu získalo príspevok 54 489 eur z programu Interreg V – A Poľsko Slovensko 2014 – 2020, spolufinancovanie bolo päť percent.

Projekt nesie názov Rozvoj a ochrana cyklistických chodníkov v mestách Nowy Targ a Kežmarok.

Rozvoj a ochrana cyklistických chodníkov v meste má prioritu a je na ňu zameraných viacero cezhraničných projektov.

Cez mesto Kežmarok prechádza Cesta okolo Tatier, ktorá je budovaná regiónmi Spiša, Podhalia, Oravy a Liptova od roku 2004.

Myšlienka spoločného slovensko-poľského projektu Historicko-kultúrno-prírodnej Cesty okolo Tatier vznikla na pôde Euroregiónu Tatry ako spoločný projekt slovenských a poľských prihraničných samospráv.

Mesto chce túto myšlienku naďalej rozvíjať a postupne buduje potrebný mobiliár k cyklistickým chodníkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #kežmarok