Dni Brezna sľubujú kráľovský program aj spoločné vystúpenie IMT Smile a Kandráčovcov

Kráľovské dni Horehronia je podtitul tohtoročných Dní mesta Brezno, ktoré sa uskutočnia od stredy 23. do nedele 27. mája. Zlatým klincom programu má byť v sobotu na jednom pódiu vystúpenie skupiny IMT Smile a Kandráčovcov.

21.05.2018 13:00
debata

„Podľa mojich informácii sme prvé mesto na Slovensku, ktoré takto zladilo koncerty týchto hudobných telies. Tohtoročným oslavám sme dali podtitul Kráľovské dni Horehronia a názvu sme sa snažili prispôsobiť aj kráľovský program,“ povedal primátor Brezna Tomáš Abel.

Dni mesta Brezno sú už roky známe pestrosťou programu, ktorý okrem hlavných vystúpení na breznianskom námestí dotvára aj viacero sprievodných podujatí.

V programe sa opäť objavia najmä najmladšou generáciou obľúbené akcie Olympiáda materských škôl a Cesta rozprávkovým lesom, ktorá program v nedeľu dopoludnia uzavrie.

O niečo starším športovcom je určená Cyklojazda verejnosti na trase Brezno – Pohorelá a späť alebo Streetbalový turnaj na ihrisku pri Súkromnej pedagogickej a sociálnej akadémii.

V súvislosti s výročím 105 rokov športu v Brezne, ktoré si mesto počas celého roka pripomína, pripravili organizátori pre športových fanúšikov priateľský futbalový zápas mužov medzi Breznom a Podbrezovou.

„Hoci medzi Breznom a Podbrezovou funguje v oblasti športu dlhodobá spolupráca, na priamu konfrontáciu mužských družstiev by si zrejme spomenuli už len futbaloví pamätníci. Aj preto verím, že tento atraktívny súboj priláka na tribúny množstvo fanúšikov, pre ktorých sa budeme snažiť pripraviť aj zaujímavý sprievodný program,“ prezradil vedúci kultúry a športu Miroslav Baran. Výkop exhibičného futbalového stretnutia je naplánovaný v stredu 23. mája o 16:30.

Vo štvrtok večer sa o program postará Otto Weiter a jeho hostia vo formáte Kaviareň pod mestskou vežou, kde si diváci budú môcť aj zatancovať. Piatkový maratón odštartuje programom pre základné a stredné školy, ktorý bude spestrený aj koncertom raperov Majselfa & Grizzlyho či výročím delostrelcov.

Na breznianskom námestí bude živo počas celého víkendu, o čo sa okrem jarmoku a atrakcií pre deti postará aj príprava chutných guľášov priamo v mestskom parku.

V úlohe šéfkuchárov sa predstavia členovia miestnych organizácií a záujmových združení, pričom chýbať nebude ani primátorský guláš s charitatívnou myšlienkou.

Hlavné koncertné vystúpenia sa uskutočnia v piatok a v sobotu večer, budú to koncerty Adama Ďuricu a skupiny Polemic a v sobotu sa na jednom pódiu predstavia skupina IMT Smile a Kandráčovci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brezno