Aký veľký je Vibrátor? 1 200, odpovedia obyvatelia Dilda

Na kanadskom ostrove Newfoundland sa pri pobreží rozprestiera ospalé daždivé mestečko s podivným úsmevným názvom Dildo. Toto slovo v angličtine označuje sexuálnu pomôcku, no Dildovčania tvrdia, že pôvod ich obce nemá s umelým penisom rozhodne nič spoločné.

07.06.2018 07:00
debata

Dildo truck turn right ahead #dildotruck #dildocanada

Príspevok, ktorý zdieľa Dildo Truck, Inc. (@dildotruck),

Nikto presne nevie, ako rybárske mesto k svojmu menu prišlo, prvé zmienky o ňom siahajú do roku 1711. Viaceré historické zdroje však naznačujú, že môže súvisieť so španielskym námorníkom, ktorý sa sem priplavil v 16. storočí alebo s istým typom archaického námorníckeho zariadenia.

Hoci mesto nemá veľa stálych rezidentov, žije tu len 1 200 ľudí, ulice sú často plné turistov, ktorí sa tu oddávajú najrôznejším aktivitám.

Okrem selfie pred tabuľou s názvom mesta sa napríklad tiež fotografujú s Kapitánom Dildom, drevenou sochou v doku, ktorá je maskotom suvenírových obchodíkov – ani jeden z nich nie je sexshop.

Ďalším lákadlom sú Dni vibrátora, teda Dildo Days, čo je lokálny festival, ktorý sa koná každoročne v júli. Najvtipnejším suvenírom z podujatia je tričko s nápisom „Zažil som Dildo Days“.

Aj keď sa v priebehu rokov objavili viaceré pokusy zmeniť kontroverzný názov, všetky doposiaľ zlyhali. Ukázalo sa totiž, že domáci sú na svoje mesto hrdí a jeho meno im pomáha s propagáciou medzi turistami.

Zdroj: Omgfacts.com; Wikipedia.org; Atlasobscura.com; Metro.co.uk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vibrátor