V Krompachoch postavia cyklistický chodník

Mestu Krompachy, okres Spišská Nová Ves, v týchto dňoch schválili žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt Cyklistický chodník KROMPACHY centrum smer SLOVINKY a dostane naň 96 601 eur. Vznikne ucelená cyklistická trasa v dĺžke 2,3 kilometra.

22.05.2018 13:00
debata (1)

Stavba je rozdelená na tri etapy. Prvý úsek trasy je súčasťou miestnej komunikácie a bude sa začínať na Zemanskej ulici pri kaplnke. Na tomto úseku vyznačia cyklokoridor na vozovke – vodorovné značenie striekané farbou.

Druhý úsek sa nachádza na ul. Banícka štvrť – na tomto úseku vybudujú samostatný cyklistický chodník s asfaltovým povrchom – tento úsek je odklonený od hlavného dopravného ťahu a bude prioritne slúžiť ako cyklistická cesta a priestor pre malých a veľkých korčuliarov.

Tretí úsek sa nachádza na ul. Dolina smerom k obci Slovinky – na tomto úseku opäť vyznačia cyklokoridor na vozovke.

Okrem doplnenia dopravného značenia postavia aj nové odpočívadlá – altánky, lavičky, pribudnú stojany na bicykle, informačné tabule.

Ako uviedla primátorka Krompách Iveta Rušinová, mesto pri príprave projektu vchádzalo z požiadaviek a podmienok určených výzvou na predkladanie žiadostí o príspevok z eurofondov a súčasne chcelo čo najviac vyhovieť požiadavkám občanov Krompách a okolia.

Vedenie mesta verí, že budú aspoň čiastočne naplnené očakávania cyklistov a korčuliarov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Krompachy #cyklochodník