Väčšina bratislavských kúpalísk otvorí letnú sezónu začiatkom júna

Väčšina zo siedmich bratislavských mestských kúpalísk otvorí tohtoročnú letnú sezónu začiatkom júna. Týka sa to kúpalísk s bazénmi Rosnička, Lamač, Tehelné pole a Delfín, ktoré spustia kúpaciu sezónu v sobotu 2. júna.

22.05.2018 10:59
Kúpalisko Foto:
Kúpalisko Rosnička
debata

V tento deň plánujú otvoriť aj prírodné kúpalisko Zlaté piesky, ak však budú dovtedy teploty 27°C a viac, ľuďom bude k dispozícii od piatka 25. mája.

V polovici júna sa pripojí kúpalisko Krasňany i kúpalisko Rača, ktoré svoje brány návštevníkom otvoria v sobotu 16. júna.

Na svojej oficiálnej internetovej stránke o tom informuje Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) v Bratislave, ktorá spravuje mestské kúpaliská.

Do 25. júna budú kúpaliská, s výnimkou Zlatých pieskov, od pondelka do piatka otvárať od 12:00 do 19:00 a cez víkendy od 10:00 do 19:00.

Od 25. júna otváracie hodiny všetky kúpaliská zmenia, otvárať budú skôr aj cez týždeň. Tohtoročnú letnú sezónu uzatvoria začiatkom septembra.

Podrobné informácie o otváracích hodinách na Zlatých pieskoch nájdu záujemcovia na stránke organizácie STaRZ.

Aj preliezačky či cvičenie

Mestská organizácia sa stará o sedem letných kúpalísk – Zlaté piesky, Rosnička, Lamač, Tehelné pole, Delfín, Rača a Krasňany.

Návštevníci sa okrem kúpania môžu na kúpaliskách i zabaviť. Deti sa môžu tešiť na preliezačky a atrakcie na detskom ihrisku, pre dospelých sú v niektorých areáloch k dispozícii posilňovacie stroje.

Na niektorých letných kúpaliskách pripravujú pre návštevníkov aj pravidelné animácie pre deti i dospelých, cvičenia bývajú bezplatné, v rámci vstupného.

Výťah pre imobilných návštevníkov, ktorí sa nedokážu dostať do bazéna bez pomoci, má letné kúpalisko Tehelné pole. Využívať ho môžu na ľubovoľnom mieste pri bazéne.

Na letných kúpaliskách Delfín, Tehelné pole, Rosnička, Rača, Krasňany si zas môžu ľudia okrem bielych plastových lehátok požičať aj drevené ležadlá.

Najviac na Rosničke, najmenej v Rači

Počas vlaňajšieho leta najviac ľudí navštívilo kúpalisko Rosnička v Dúbravke, bolo to 68 565 ľudí.

Na druhom mieste bolo prírodné kúpalisko Zlaté piesky s návštevnosťou 62 929 osôb a prvú trojicu uzatvorilo kúpalisko Tehelné pole v Novom Meste, ktoré si vlani v lete užilo 39 208 návštev­níkov.

Na štvrtom mieste bolo kúpalisko Delfín v Ružinove, na ktoré sa prišlo osviežiť 38 060 ľudí.

Nasledovali kúpaliská Lamač (18 828 osôb) a Krasňany (13 268 osôb).

Najmenej ľudí navštívilo mestské kúpalisko v Rači, ktoré malo návštevnosť 12 667 osôb.

Vyplýva to z údajov o návštevnosti siedmich bratislavských mestských kúpalísk, vlani ich poskytol bratislavský magistrát.

Počas vlaňajšej letnej sezóny navštívilo sedem bratislavských kúpalísk 253 525 ľudí, čo bolo o 98 346 osôb viac ako v sezóne pred dvoma rokmi.

Celkové tržby počas minulého leta boli 628 000 eur, čo bolo o 196 829 eur viac ako v sezóne v roku 2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #kúpaliská