Deti svoj sviatok oslávia v košickej ZOO túto nedeľu

V košickej Zoologickej záhrade (ZOO) sa oslavy sviatku detí budú konať už túto nedeľu 27. mája.

26.05.2018 13:00
deti, príroda, úsmev Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala Eva Malešová z košickej ZOO, v spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice pripravili bohatý program s názvom Opice z našej police. Program sa začne o jedenástej, keď bude už pri vstupe vítať deti maskot Opičiak.

Organizátori rozložia svoje zábavné stánky na viacerých miestach. Pri bazéne s tuleňmi sa budú môcť deti zoznámiť s vybranými druhmi zvierat chovanými v ZOO a v druhom stánku označenom ako Špinuška budú môcť ukázať napríklad svoju zručnosť v súťaži pri kŕmení rodičov. Môžu sa tešiť aj na súťaže v chytaní zlatej rybky, zdolávaní prekážkovej dráhy a množstva iných súťažno-zábavných hier.

Hlavný program sa začne o štrnástej otvorením knihobúdky, ktorú košická ZOO v spolupráci s Knižnicou pre mládež mesta Košice zriadila v areáli ako prvá v rámci Únie českých a slovenských zoologických záhrad.

Ako informovala riaditeľka knižnice Iveta Hurná, búdku slávnostne otvorí detský spisovateľ Peter Karpinský.

Súčasťou programu bude tradične krst mláďatka, chýbať nebude nafukovací hrad, kolotoč, maľovanie na tvár, diskotéka. Deň detí v ZOO Košice bude sprevádzať výstava súťažných kresieb. Do súťaže prišlo viac ako 300 prác s témou Opice z našej police. Všetky práce budú rozmiestnené v areáli ZOO, informovala Malešová.

Na oslavu sviatku deti vyšiel návštevníkom v ústrety aj DPMK, ktorý prisľúbil posilniť linku č. 29 premávajúcu do košickej zoologickej záhrady.

debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #Deň detí #ZOO Košice